DUBROVČANI, ONA VAS TREBA! Djevojčica (14) ima priliku za liječenje u SAD-u, pomozite joj platiti karte i smještaj

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovkinja Iva Funtek pokrenula je novu humanitarnu akciju u kojoj svi ljudi dobre volje mogu pomoći Vanesi Dolenec, 14-godišnjakinji iz Koprivnice. 

"Vanesa je rođena bez jednog bubrega, mjehura, debelog crijeva, a kirurški su joj odstranili dvije maternice i dvije rodnice. Svaki drugi dan odlazi na Rebro na hemodijalizu gdje su joj ranije liječnici raznim metodama pokušavali proširiti mjehur, a da bi djevojčica mogla imati donekle normalan život, potrebna joj je operacija mjehura i transplantacija bubrega," objavila je Funtek na društvenim mrežama. 

"Njezina majka Kruna s njom provodi vrijeme u bolnici, a nakon što se i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović zauzela za Vanesin slučaj, stvari su se konačno pomakle s mrtve točke i Vanesa ima termin u urološkom centru u Cincinnatiju (bolnica Cincinnati Children's) u SAD-u, i to 26. studenoga. U SAD-u Vanesu čeka niz operacija, poput proširivanja mjehura, uvođenja katetera i ovisno o stanju nakon toga, transplantacija bubrega. Sve zahvate i bolničke troškove, kako nam je kazala majka Kruna, pokrit će HZZO, no tu mukama za obitelj Dolenec nažalost nije kraj," piše Funtek. 

Naime, majka treba prikupiti novac za avionske karte, vize i smještaj što predstavlja dodatni problem. prema dogovoru s liječnicima, Vanesa u američkoj bolnici mora biti sve do kraja svibnja sljedeće godine jer je riječ o dugotrajnom procesu, a u bolnicu bi odlazila svaka tri tjedna. 

Ovu akciju poduprla je i legendarna Tajči koja je najavila kako će se uključiti u humanitarnu akciju. 

Svi oni koji žele pomoći ovoj obitelji kako bi platila smještaj i zrakoplovne karte, mogu to napraviti uplatama na račun. 

Broj IBAN računa u Podravskoj banci na ime Krune Dolenec je HR4723860023100779412.

Popularni Članci