DUBROVNIK OPET POSTAJE KRALJEV GRUDOBRAN! 'Igra prijestolja' stiže u Grad, doznajemo kad će se snimati

Autor: Ivona Butjer Autori fotografija: Grgo Jelavić / PIXSELL
Najgledanija HBO-ova serija 'Igra prijestolja' ponovno će se snimati u Dubrovniku, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik.

Prema informacijama dobivenima od neslužbenih izvora, Dubrovnik bi početkom veljače ponovno trebao postati Kraljev grudobran. Snimanje ne bi trebalo drugo potrajati, svega nekoliko dana, a ovaj put bi, prema neslužbenim informacijama, na snimanju trebala raditi cijela produkcija 'Igre prijestolja', a ne domaća ekipa, što je bio slučaj s posljednjim snimanjima.

Podsjetimo, u pitanju je snimanje posljednje sezone popularne serije koja je donijela ogromne prihode, ali i nemjerljivu vrijednost u obliku promocije kako Dubrovnika tako i zemlje.

Prema rezultatima znanstvenog rada istraživača zagrebačkog Ekonomskog instituta na kojemu su radili Marina Tkalec, Ivan Žilić i Vedran Recher, u razdoblju od 2012. do 2015. godine Dubrovačku-neretvansku županiju je, zahvaljujući snimanju serije, posjetilo dodatnih 244 415 turista koji su potrošili 126 milijuna eura, što je porast od 60 tisuća turista godišnje. Hrvatska je također puno zaradila na snimanju serije, a zarada se broji u stotinama milijuna kuna.

Popularni Članci