EUROSONG 2017 Jacques izveo odličan nastup, ali nije bilo dovoljno za višu poziciju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davor Puklavec/PIXSELL
Naš predstavnik Jacques Houdek završio je kao 13. sa 128 bodova, no po glasovima publike bio je deveti. Izveo je odličan nastup, ali nije bilo dovoljno za višu poziciju.

Portugalski predstavnik Salvador Sobral pobjednik je 62. izdanja Eurosonga. Pjesma "Amar Pelos Dios" donijela mu je ukupno 758 bodova. Drugi je bio bugarski predstavnik Kristian Kostov s pjesmom "Beautiful Mess", koji je skupio 615 bodova, a treći moldavski Sunstroke Project i pjesma "Hey Mamma".

Tijek glasovanja i večeri: Prvih 12 bodova dobio je Portugal, a Azerbajdžan nam je dao i prvi bod. Oni su s 12 bodova nagradili Bjelorusiju.Druga 12-ica za Portugal od San Marina! Trenutno su u uvjerljivom vodstvu! Još jedna 12-ica za Portugal. Jacques još uvijek ima samo jedan bod. Izrael je posljednji put na Eurosongu, pa se njihov žiri oprostio. Nevjerojatno, i oni su dali 12 bodova Portugalu! Susjedi Crnogorci dali su nam pet bodova. Zanimljivo, Portugalu nisu dali ni boda, a Grčkoj 12! Talijani su dobili prvih 12 bodova od Albanaca! Maltežani nam uvijek daju poneki bod, pa su nam tako i večeras dali 6 bodova. Talijani su od Malte dobili novih 12 bodova.Nažalost Makedonci nam nisu dali ni jednog boda, a svojih prvih 12 bodova dobila je Bugarska. Portugal uredno osvaja veliki iznos bodova, a Danci su svojih 12 bodova dali susjedima Šveđanima. Ni od Austrijanaca nismo dobili boda, a prvu 12-icu dobile su Nizozemke. Slijede susjedski bodovi. Norvežani su dali dosta bodova Šveđanima i dancima, 10 je dobio Portugal, a 12 Bugarska. I Španjolci su bile dobre ruke prema Portugalcima. Dali su mi još 12 bodova. Finci su Portugalu dali osam, a 12 Švedskoj, koja se tako trenutno probila na četvrto mjesto. Francuski žiri dao je 10 Italiji, a 12, vjerovali ili ne, Portugalu. Ni od Grka nismo dobili bod. Trenutno imamo 12 bodova, a 12 bodova od grčkog žirija, očekivano dobija Cipar. Litva je još jedna od zemalja koja je Portugalu dala 12. Sad su već u uvjerljivom vodstvu. Esonski žiri dao je Portugalu "samo" osam bodova, a 12 bodova od njih dobila je Bugarska. Iz Moldavije 10 bodova otišlo je Bugarskoj, a 12 Rumunjskoj. Opet očekivano. Evo nas u Armeniji. Njihovih 12 bodova otišlo je Portugalu.

Nakon kratke pauze glasa bugarski žiri. Oni nsiu dali ni boda Portugalu, a 12 bodova dobila je Austrija. Od Islanda smo nekad dobijali bodove, no večeras ništa. I njihovih 12 bodova ide Portugalu. Nažalost, žiri susjedne Srbije nije nam dao ni boda. I oni su dali 12 bodova Portugalu. U Australiji je već jutro, a njihovih 12 bodova otišlo je Australiji. Ni od njih nismo dobili bod. Talijani dijele dobru karmu s nama, a 12 bodova dali su Azerbajdžanu. Hvala njemačkom žiriju. Nakon dugo vremena, dobili smo nove bodove, njih tri. Njemačka je 12 bodova dala Norveškoj. Portugal je 27. zemlja koja glasa, a njihovih 12 bodova ide Azerbajdžanu. Švicarski žiri povećao je zalihu Portugalu i dao im još jednu 12-icu, a 12-u su Portugalu dali i Nizozemci. Nijemci su dobili prve bodove od Irske, a 12 bodova od njih dobila je Belgija. Već smo u Gruziji, ni od njih nismo dobili boda, a novih 12 bodova stiže u Portugal. Živjeli susjedi! Cipar je vratio Grčkoj 12-icu i dao im 12 bodova. Bjelorusija svojih 12 bodova daje Bugarskoj, koja se tako učvrstila na dugom mjestu. Rumunjska nam je dala nova tri boda, a 12 bodova dali su Nizozemskoj. Mađarski žiri dao je kao i mnogi dosad 10 Bugarskoj, a 12 Portugalu.Nevjerojatno, ni od Slovenaca nismo dobili bodove, a 15-u 12-icu dobio je Portugal. Belgija je 10 bodova dala Bugarskoj, a 12 Švedskoj. Poljska je nova zemlja koja je Portugalu dala 12 bodova. Sad su već u uvjerljivom vodstvu. Velika Britanija također je Portugalu dala 12 bodova. Ukupno 17-a 12-ica.

Zanimljivo, hrvatski žiri je dao Mađarima prvu 12-icu. Ni Česi nam nisu dali boda, a njihovih 12 otišlo je opet u Portugal. Hvala domaćinima! Ukrajinci su nam dali najviše sedam bodova, a njihovih 12 odlazi u Bjelorusiju. Nakon glasova žirija u vodstvu je Portugal s 382 boda. Bugarska ima 278 na drugom mjestu. Jacques je na kraju osvojio 13. mjesto sa 128 bodova, a po glasovima publike zauzeo je deveto mjesto! Pred 200 milijuna ljudi koji prate show putem malih ekrana glasaju 42 zemlje. Naš predstavnik Jacques pjevao je 13. po redu.

Izvor: vecernji.hr

Popularni Članci