FANOVI, NIJE JOŠ GOTOVO! Vraća se Igra prijestolja, Dubrovnik opet postaje kulisa?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavić / PIXSELL
Uzalud su hektolitri suza proliveni za zadnjom sezonom serije “Game of Thrones”. Serija koja je stekla kultni status i prije nego što je završila, neće se, doduše, više snimati kao takva, ali baš jučer je najavljen njezin prequel, naslovljen “Kuća zmaja”.

Novu je seriju HBO najavio na svojem Twitteru, gdje je objavio njezin logo - grb obitelji Targaryen, koja će biti u fokusu priče, a tu su prigodu iskoristili da predstave novi streaming servis HBO Max, koji će biti dostupan za 14,99 dolara mjesečno

Isti su dan iz ove velike producentske kuće objavili i da je otkazana serija “Duga noć”, za koju je već snimljen pilot s Naomi Watts, a koja je također povezana s radnjom “Igre prijestolja”. No, fanovi su relativno rezignirano prihvatili ovu zamjenu. Kako pretpostavljaju mediji specijalizirani za serije i filmove, iz HBO-a su se odlučili za snimanje “Kuće zmaja” umjesto “Duge noći” zato što za ovu prvu opciju imaju završene knjige Georgea R. R. Martina po kojima mogu detaljnije i preciznije izraditi scenarij, a imaju i već posloženu radnju. A kako R. R. Martin kasni sa svojim knjigama “Igre prijestolja”, gledatelji serije su se bunili, tvrdeći da su sezone rađene bez njegova književnog predloška bile najgore. Za “Dugu noć” scenaristi bi imali tek nekoliko referenci na Martinovo djelo, piše Jutarnji

Jedna od najuzbudljivijih informacija koje su lansirane uz najavu o “Kući zmaja” vezana je upravo uz R. R. Martina - sam autor knjiga po kojima se snimaju serijali radit će u suradnji sa scenaristom Ryanom Condalom na ovom novom ostvarenju.

Projekt će imati deset epizoda, a radnja serije odvijat će se oko 300 godina prije radnje “Igre prijestolja”.

“Kuća zmaja” postupno bi trebala dovesti do radnje nove serije, “Ples zmajeva”, u kojoj će se obraditi događaj koji je doveo do građanskog rata između dvije frakcije kuće Targaryen. Za sada nema detaljnijih informacija o toj novoj seriji, no obožavateljima je sigurno dovoljno već samo saznanje da se “Igre prijestolja” saga nastavlja.

A za Hrvatsku se nakon ove najave nameće pitanje - hoće li produkcija ponovno izabrati našu zemlju kao lokaciju za snimanje nove serije.

Popularni Članci