NA DANČAMA PRIJE 45 GODINA Željko Tutnjević: Mislim da mi je tada budućnost p(r)okazana (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U Facebook grupi Dubrovnik nekad poznati dubrovački fotograf Željko Tutnjević postavio je fotografiju koja je napravljena 10. ožujka 1947.

"Ovu sliku sam već pred koju godinu objavio, no postoji vrlo dobar razlog zašto sam je i jutros postavio. Ne mogu naći niti jednu drugu od toga dana, a mislim da mi je tada budućnost p(r)okazana. Bila je nedjelja, 10. ožujka 1974., studirao sam na Višoj turističkoj školi. Poslije ručka u Ženskom đačkom domu pošli smo se posuđenim Zorkijem "slikati" na Danče. Posudio nam ga je Boris iz Šibenika, kolega koji je tada bio na dugoj godini, no njegovog se prezimena, nažalost, više ne sjećam i ispričavam se. Kupili smo crno - bijeli film ORWO NP 20, od 36 snimaka.

Nitko se nije htio odlučiti snimati, jer nismo umjeli, pa sam, uglavnom, snimao ja i oduševio se kad sam, nakon razvijanja filma i dobijanja slika, vidio da su samo 2-3 slike neoštre. To me motiviralo da 21. ožujka 1974., u prodavaonici Cineoptic u Gradu, kupim svoj prvi fotoaparat, najjeftiniji, SMENA 8M. Na slici su moji dragi prijatelji Branko Gobac, Jasenka Vučković, Mira Burić i Ada Dragin, a snimio nas je Adin tadašnji mladić, a sada suprug, Duško Zmijanjac.

Dubrovnik nekad

Popularni Članci