'ISPAST ĆE GAD, USTVARI I JEST!' Mediji i danas pišu kako je Severina u Dubrovniku 'spustila' Tutiću

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivona Butjer
Severina, Alka Vuica, Nives Celzijus, Lidija Bačić... Neke zvijezde provociraju više od drugih, i to im je svojevrsno sredstvo estradnog preživljavanja i promocije.

Svi znaju da je do prostora u medijima teško doći, nekad bilo i više nego što je to danas kada imamo društvene mreže, pa zvijezde često pribjegavaju famoznoj provokaciji. Provokatorica na domaćoj sceni ima koliko hoćete, a ima ih i u susjedstvu, piše 100posto.hr

Kraljica fine provokacije, onda kada treba, je Severina. Od estradne dive mnogi bi mogli učiti, jer pjevačica igra po svim pravilima svjetskog showbiza. Kada je promovirala album 'Zdravo Marijo', Severina je iskoristila molitvu, svadbene običaje, prisjetila se antologijskih slika hrvatske naive. Zagolicala je tada dušobrižnike, nisu svi ocijenili naivnom promociju uspješnog albuma. I nije niti bila takva intencija. No, daleko od toga da Severina promovira samo onda kada želi promovirati novi album ili pomaknuti glazbene granice. Svojedobno je suptilno prozvala Vladu i tadašnju premijerku Kosor kada se na modnoj reviji pojavila noseći broš s brojem 317625. Predstavljao je tada broj nezaposlenih u Hrvatskoj. Svojedobno je složila i pjesmicu Zrinku Tutiću na dodjeli Porina. Rijetko tko usudio bi se tada, 2002. godine, izaći na stage i uživo promijeniti tekst pjesme 'Mala je dala'. Tutić je sjedio, skamenjen, a Seve je izvela svoju preinaku. ' Svi ga znate, glavni je na Porinovu spisku, teški folker, ušminkani rokenroler. Joj, ispast će sad da je gad, ustvari i je, ali dobro sad', otpjevala je Zrinku koji je tada stajao ispred nje. Seve je majstor provokacije.

Popularni Članci