Istarski brodet

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pula online
Brodet se može raditi na više načina, a mi vam donosimo kako ga uraditi po istarski.

Sastojci:


Za 4 osobe:

50 dag škarpine
50 dag ugora
25 dag sipe
1 dl maslinova ulja
1 glavica luka
4 režnja češnjaka
1/2 vezice peršina
30 dag rajčice ili žlica koncentrata rajčice
2 žlice brašna
1 dl bijelog vina
2 lovorova lista
grančica ružmarina
5 zrna papra
sol


Ribu očistiti,narezati na veće komade, uvaljati u brašno i popržiti s obje strane na zagrijanom ulju.

Izvaditi i staviti na topli tanjur.

Na istom ulju popržiti isjeckani luk, češnjak i peršin.

Dodati očišćene i na kolutiće narezane sipe. Pirjati povremeno dolijevajući toplu vodu.

Dodati oguljene i narezane rajčice ili rastopljeni koncentrat. Posoliti, popapriti, začiniti lovorom i mažuranom.

Kad je sipa mekana, vratiti ribu, preliti vinom i pirjati dok se umak ne zgusne. Skinuti s vatre i poslužiti uz palentu.

 

Izvor: Gastronaut.hr
 

Popularni Članci