KAKO SIGURNO PUTOVATI S KUĆNIM LJUBIMCEM? Vozila Eko taxija nude transportere za životinje!

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Putovanje s kućnim ljubimcem je nešto što se mora dobro isplanirati. Kućni ljubimci, iako ih smatramo članovima obitelji, su ipak životinje i imaju drugačije potrebe od ostalih putnika.

Izdvojili smo par savjeta za sigurnije putovanje vaših četveronožnih prijatelja.

  1. 1.       PRIPREMITE LJUBIMCA ZA PUTOVANJE

Ako ljubimac nikada nije putovao automobilom, bilo bi ga dobro par puta provozati na kraće relacije kako biste vidjeli njegovu reakciju. Nekima će se svidjeti, dok će neki imati određene probleme i mučnine. U slučaju mučnine kod pasa, sat vremena ranije mu možete dati tabletu protiv morske bolesti. Sasvim malom štenetu daje se pola tablete, a odraslijem možete dati i cijelu. Dok ste u vožnji, najbolje je da pije samo vodu, bez hrane, kako ne bi došlo do nezgoda ako mu se želudac zbog nečega uznemiri. Dajete mu vodu iz termosice ili flaširanu, tako da je nalijete u njegovu posudicu.

  1. 2.       NEZABORAVITE PONIJETI PRTLJAGU

Ako putujete van zemlje, morate ponijeti odgovarajuću dokumentaciju za vašeg ljubimca i njeov zdravstveni karton. Na transporter nalijepite naljepnicu sa vašim imenom i kontaktom za svaki slučaj.

  1. 3.       ZABAVLJAJTE LJUBIMCA TIJEKOM VOŽNJE

Ponesite njadraže igračke vašeg ljubimca s kojima će se on igrati tijekom vožnje, a ostali suputnici, koji ne voze, neka se igraju s njime i neka ga maze.

  1. 4.       ČESTE STANKE ZA OBJEDOVANJE I OBAVLJANJE NUŽDE

Često zaustavljajte automobil kako biste prošetali ljubimca, omogućili mu obavljanje nužde te objedovanje i pijenje vode. Najbolje je da ljubimca ne hranite tijekom vožnje, no ukoliko mora jesti, onda ga hranite vrlo rijetko i to isključivo za vrijeme stanke te mu ostavite neko vrijeme da probavi hranu, nemojte ga odmah vraćati u automobil. Vrlo je važno da tijekom stanke ljubimca uvijek držite na povodcu kako ne bi odlutao. Potrudite se da auto uvijek parkirate u hladu i nikada ne ostavljate životinju u zatvorenom autu, već je vodite ili ponesite sa sobom.

  1. 5.       OMOGUĆITE SIGURNU VOŽNJU SVOM LJUBIMCU

Mačke i mali psi su najsigurniji u transporteru te koristite sigurnosni pojas kako biste pričvrstili transporter.

Najsigurniji način za osiguranje vašeg većeg psa na sjedištu su posebni pojasevi i dodaci koje možete nabaviti u opremljenijim trgovinama za kućne ljubimce. Transporteri i sigurnosni elementi moraju ostavljati određeni prostor vašem ljubimcu kako bi imao malo slobode i udobnosti na putu.

Eko taxi je pet friendly taxi opremljen sigurnosnim transporterima za siguran prijevoz vašeg ljubimca. Dovoljno je sat vremena prije vožnje rezervirati  vozilo koje će vas i vašeg ljubimca prevesti na željeno odredište.

Sretan put!

(promo)

Popularni Članci