KAKO ŽIVI OBITELJ NAJBOGATIJEG HRVATA 'Suprug i ja nećemo stati na drugom djetetu, želimo veliku obitelj'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Supruga najbogatijeg Hrvata Cristel Carrisi Lukšić u kolovozu će roditi drugo dijete. Bivša manekenka, voditeljica i pjevačica uživa u zagrebačkom životu s Davorom Lukšićem, s kojim ima sina Kaija. Inače, Talijanka je već nekoliko puta rekla kako obožava Zagreb i Hrvatsku, a ovdje će vjerojatno roditi i svoju kćer.

"Odrasla sam u zemlji u kojoj nisam mogla uživati u svojim postignućima. Uvijek su bila zasjenjena predrasudama koje su stalno bile oko mene. Puno mi znači što ću biti na TEDTalku u zemlji u kojoj imam luksuz da me sude samo po mojim sposobnostima te zemlji koju danas zovem svojim domom", napisala je prije govora na TEDTalku koji je održala 2017. godine u Zagrebu.

Naime, njezini su roditelji popularni glazbenici Al Bano i Romina Power,koji su bili velike zvijezde u Italiji i Europi 70-ih godina. Najpoznatiji su po pjesmi "Felicità", s kojom su pobijedili na Sanremu 1982. godine.

Par se rastao 1999. godine nakon 39 godina braka u kojem su dobili četvero djece. Proživjeli su i tragediju kad je njihova najstarija kći Ylenianestala u New Orleansu 1993. godine te se danas smatra mrtvom, iako njezino tijelo nikad nije pronađeno.

Cristel je rekla kako je razvod roditelja za nju bio traumatičan.

"Njihov se razvod nije dogodio preko noći. Kad su mi rekli, bila je to potvrda onoga što sam znala i razumjela. Roditelji misle da djeca ne znaju, ali djeca osjećaju. Patila sam, to je jako teško za djecu, nema šanse da prođe bez boli. Željela sam se maknuti što dalje od Italije kako bih se oslobodila te boli. Zato sam studirala u inozemstvu", rekla je.

Iako su roditelji danas u dobrim odnosima, majka Romina preselila se 2007. u rodni SAD, ali često posjećuje Italiju i Hrvatsku.

Prema Cristelinim riječima, pomalo je ekscentrična pa je tako luksuznu obiteljsku vilu u Rimu dala na korištenje budističkim redovnicima.

"Kad dođemo u Rim moramo odsjesti u hotelu, nemamo kuću jer su tamo ljudi koji meditiraju u našim sobama. Ali, to je mama, pokušava očistiti svoju karmu", rekla je Cristel.

Doduše, traženje hotela za Cristel sigurno nije problem s obzirom na to da je njezin suprug Davor nasljednik hotelskog carstva hrvatsko-čileanske obitelji Lukšić.

Obitelj potječe s otoka Brača, a 1910. godine Polikarp Lukšić otišao je trbuhom za kruhom u Čile, gdje je radio u rudniku. Njegov sinAndronico osnovao je današnju Grupaciju Lukšić, čija se vrijednost procjenjuje na 12,5 milijardi dolara. Lukšići su vlasnici kompleksa Plava Laguna, Istraturista i Jadranskih luksuznih hotela, koji uključuju i tri dubrovačka hotela s pet zvjezdica te vile Šeherezada i Agava.

Cristel i Davor odgajani su u katoličkom duhu, a obitelj im je na prvom mjestu. Cristelina majka Romina organizirala je da njezinoj kćeri kuma na krštenju bude Majka Tereza, prenosi 100posto.hr.

"Suprug i ja nećemo stati na drugom djetetu, želimo veliku obitelj", rekla je Cristel, koja će kćer roditi kad sin bude imao tek 15 mjeseci.

Inače, ona je Davora upoznala u New Yorku na jednoj večeri i ubrzo su se zaljubili. Vjenčali su se nakon četiri godine veze u talijanskom Lecceu2016. godine, na imanju njezina oca. Umjesto poklona, zamolili su sve goste da novac doniraju udrugama koje se bave zaštitom svjetskih oceana i mora. 

Na vjenčanju je Cristel nosila haljinu Monique Lhuilier, a kasnije se presvukla u toaletu Carla Pignatellija, dok je mladoženja nosio odijelo Toma Forda.

Cristel se danas, osim obitelji, bavi humanitarnim radom, što je radila i prije nego što se udala za Davora, a ima i svoj brend kupaćih kostima Crisberry.

Iako vole putovati, nikad se ne razmeću novcem. Lukšić je uvijek isticao kako mu ne pada na pamet razmetati se bilo čime u medijima jer "nije tako odgojen". No, odgojen je u privilegiranoj obitelji pa je tako studirao u Londonu, a vještine u biznisu brusio je u New Yorku, daleko od obiteljskog carstva. Tek na poziv strica Guillerma došao je u Zagreb, koji mu se odmah svidio jer je "siguran i čist grad, a i hrana je spektakularna", kako je rekao za Jutarnji list.

U slobodno vrijeme strastveni je igrač pola, a s Cristel i sinom Kaijem živi u vili koju je unajmio od Luke Modrića.

Popularni Članci