KRENUO JE DUBROVNIK FESTIWINE! Vinoljupci će doći na svoje, ove godine sudjeluju i strani vinari (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Četvrti vinski festival 'Dubrovnik FestiWine' predstavljen je danas u hotelu Dubrovnik Palace. Festival se ove godine održava od 17. do 23. travnja i, po prvi put, ima međunarodni karakter. Središnji događaj je 'Izložba vina' koja će se održati u Lazaretima 21. i 22. travnja na koju se prijavilo oko 70 vinara, a nekoliko riječi na predstavljanju su kazali župan Nikola Dobroslavić, predsjednik ocjenjivačkog suda Bojan Kobal iz Slovenije i doajen konavoskog vina Božo Martinović.

'Vinski festival nastao je slijedom strategije razvoja vinogradarstva i vinarstva Dubrovačko-neretvanske županije koja je pokazala na koji način promovirati izvrsna vina naše Županije. Poznato je kako imamo najkvalitetnija crna i bijela hrvatska vina, a mi smo htjeli kroz ovaj festival i druge slične manifestacije promovirati vina kupcima i vinoljupcima, našim građanima i brojnim turistima. Ove godine, kao što je to bilo i dosad, organizaciju radi Dubrovnik Partner , a festival se otvara prema zemljama Europske unije i nekim posebnim partnerima. Mislim kako je to dobro, a svakako su nam najvažniji domaći, županijski vinari,' kazao je Dobroslavić.

Nekoliko riječi kazao je i Kobal koji je cijeli dan proveo ocjenjujući vina.

'Baš mi je drago što u ime sudaca koji dolaze iz brojnih država imamo čast i privilegiju ocijeniti vina iz ovog okružja koja spadaju u najbolja na svijetu. Imao sam priliku s jednim vinarom iz Pelješca ići kroz Ameriku i pokazalo de i tamo kako kupci vole vina iz Dubrovačko-neretvanske županije. To su visoko kvalitetna vina i imaju značaj na tržištu,' kazao je Kobal.

Martinović je kazao kako 'vinare nisu dali ni kad su bila teža vremena'.

'Očekujem kako će ova naša manifestacija proteći u najboljem redu, da će biti puno ljudi koji će kušati naša vina. Vinogradari će se potruditi da svake godine budu bolji jer je to neminovno potrebno. Tradicija vinarstva je poznata stoljećima u ovim krajevima,' kazao je.

Na konferenciji za medije su podsjetili kako je u tijeku 'Dubrovačka vinska setemana' te se tom prilikom mogu kušati vrhunska vina u dubrovačkim restoranima, lokalima i barovima po popularnim cijenama.

Popularni Članci