LOKRUMSKE VEČERI Tereza, Radojka i Gabi razgalile publiku (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Tereza Kesovija, Radojka Šverko i Gabi Novak sinoć, 22. srpnja,  održale su koncert za pamćenje  u okviru druge koncertne noći manifestacije „Lokrumske večeri  - glazba kraj mora“  koja se održava u Dubrovniku, na otoku Lokrumu.

Uz puno emocija, nostalgije i punu podršku vidno razgaljene publike, ove tri istinske hrvatske glazbene dive izvele su, u tri glazbena bloka, svoje omiljene skladbe domaćih glazbenih autora, između ostalih, dakako, Arsena Dedića, Zvonka Špišića i mnogih drugih.

Pred publiku je prvo izašla Radojka, koja je briljirala s izvedbama pjesama „Kud plovi ovaj brod“, „Moja lanterna“, „Ništa nova, ništa nova“,  potom je Gabi pjevala svoje omiljene uspješnice „Pamtim samo sretne dane“, „Vino i gitare“, „Ono sve što znaš o meni“, „On me voli na svoj način“ i druge, a završnica je pripala Terezi koja je već na početku, uvodni govor zamijenila pjesmom s porukom - „Prijatelji stari gdje ste", a s publikom je zapjevala i „Što je ostalo od ljubavi", „Sviraj mi sviraj" i još mnoštvo evergreena.

„Neizmjerno mi je drago što sam ponovno u Dubrovniku, na Lokrumu sam zadnji put bila ratnih godina i bilo je zaista jako tužno. Zato ćemo mi večeras skupa odagnati sve tužne misli i posvetiti se glazbi, posvetiti se domaćim autorima i njihovim tekstovima", riječi su kojima se Radojka obratila publici prije početka koncerta, a Gabi nije izostavila u više navrata naglasiti i zasluge vrhunskih glazbenika u koncertnom programu Tri dive. „Za ukupni dojam naših nastupa posebno su  zaslužni i vrhunski i nadareni glazbenici koji nas prate na našim koncertima, a to su Miro Navračić na harmonici, Ante Gelo na gitari te moj sin Matija Dedić", rekla je Gabi koja je sinoć zajedno s prijateljicama i kolegicama Terezom i Radojkom prštala od energije unatoč visokim temperaturama.

Radojka i Gabi zapjevale su u duetu i veliki hit „Za mene je sreća“, a sve tri dive, ujedinile su glasove u dirljivoj izvedbi pjesme „Nono, dobri moj nono".

Večeras će prvi ciklus „Lokrumskih večeri“ zatvoriti vrhunski i u svijetu poznati violinist Stefan Milenković sa svojim Tango compas projektom, a nove koncertne užitke na otoku Lokrumu publika će moći poslušati u drugom ciklusu „Lokrumskih večeri“ koje započinju 15. kolovoza.

Za večerašnji koncert Stefana Milenkovića publika ulaznice može kupiti u sustavu Eventima, te na prodajnim mjestima u Dubrovniku, na Peskariji (kod ukrcaja za brod do Lokruma), u upravi JU Lokrum, Put od Bosanke 4, a ulaznice se tijekom cijelog dana prodaju i na lokaciji Lugareve kuće, na otoku Lokrumu.

Večerašnji koncert započinje u 21,30.

Popularni Članci