MEĐU NJIMA I JEDAN IZ NAŠE ŽUPANIJE Pogledajte listu najromantičnijih gradića Europe

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Boris Scitar/VL/PIXSELL
Gradovi poput Pariza, Praga ili Venecije već su tradicionalno prepoznati kao najromantičniji. U potrazi za tim nježnim gradskim šarmom najvjerojatnije ćete posegnuti za njima jer o njima u tom kontekstu najviše slušate.

No problem je u tome što će isto učiniti i mnogi drugi parovi koji žele otputovati na neko romantično mjesto. Jedan od poznatijih svjetskih medija posvećen putovanjima i svemu što ima veze s tim, Condé Nast Traveler, objavio je listu najromantičnijih gradića u Europi. Šarmantna skrivena mjesta nalaze se diljem Europe, a među njima se našao i gradić Korčula s istoimenog hrvatskog otoka. U potrazi da se nekamo maknete, dalje od gužve i gomile turista, a da pri tome doživite pravu romantiku na europski način, predlažemo vam ovu listu destinacija. Većinu je odlučio zaštiti stručni UNESCO.

Giethoorn, Nizozemska

Ovaj gradić na sjeveru Nizozemske već je nebrojeno puta prozvan "Venecijom sjevera", a razlog tome su brojni kanali kojima se plovi među kućama i četvrtima.

Hallstätt, Austrija

Svi koji su posjetili ovo austrijsko mjesto kažu da ima nešto čarobno u plovidbi brodom kristalno čistim jezerom kojeg okružuje Dachstein planina.

Sintra, Portugal

Godine 1809. britanski pjesnik i putnik Lord Byron rekao je da je kolorističan portugalski gradić Sintra smješten na vrhu planine možda najljepše što je dotad vidio. Vjerujemo mu.

Taormina, Italija

Ovaj gradić smješten je na stjenovitoj litici, na Siciliji. Ne moramo vam reći da gleda na vulkan Etnu.

Colmar, Francuska

Renesansni gradić je smješten na sjevero-zapadu Francuske, a najveći dio njegovog šarma čine pastelne kuće u različitim bojama okružene brojnim vinogradima.

Soglio, Švicarska 

Postoji li išta ljepše od udisaja svježeg planinskog zraka? Ovaj gradić smješten u švicarskim Alpama pruža upravo taj doživljaj s pogledom na planinska prostranstva.

Korčula, Hrvatska

Lijepo je kad vas svjetski putnici uvrste na ovu prestižnu listu. Srednjovjekovni trgovi grada Korčule savršeno su se uklopili u romantičnu idilu.

Bamberg, Njemačka

Čak sedam crkvica i nekoliko dvoraca na okolnim proplancima čine ovaj njemački gradić, kojeg je i UNESCO zaštitio, iznimno romantičnim. Toj atmosferi pridonose pitoreskni kanali i rijeke koje protječu kroz njega.

Benasque, Španjolska

Ovo pitoreskno mjesto nije toliko tipično za španjolske pejzaže s obzirom da je okružen planinskim lancem Pireneji. Baš zato pruža nezaboravno iskustvo.

Manarola, Italija

Pitoreskno mjesto na vrhu brežuljka jedno je od pet koji zajedno čine Cinque Terre. U njemu se mnogi zaljubili, navodno.

Izvor: Gloria.hr

Popularni Članci