NAJLJEPŠI MOGUĆI KRAJ GOOD FOOD FESTIVALA Tko se družio na gala večeri u Rixosu (FOTOGALERIJA)
Tom prilikom je poslužena tematska večera naziva 'Okusi dubrovačkih začina', a prisutne je zabavljala grupa Taliri.
Za goste je kuhao chef Ozgur Donertas koji je osmislio meni inspiriran aromatičnim biljem dubrovačkog kraja. Koristeći lokalno začinsko bilje i trave, morsku sol iz Stona i tradicionalne metode kuhanja, chef hotela Rixos Libertas postiže skladne okuse. Svi sljedovi bili su upareni s koktelima koji su osmišljeni posebno za ovu prigodu.
Prvi slijed uključivao je domaću pogaču s aromatiziranim maslinovim uljem i domaći sir s bobicama borovica, drugi svježe kamenice, kozice i hobotnicu s motarom, kaparom i ruzmarinom, treći lignje s crnim rizotom, četvrti košaricu s ljetnim začinskim biljem, govedinu s tigrastim kozicama i umak od crvenog vina te pečene patate, dok je kao peti slijed poslužena domaća baklava sa šljivama uz sladoled od lavande, dubrovačke ljute naranče i oraha.