NEVJEROJATNA PRIČA O LEGENDARNOM DUBROVČANINU Goran Đerek ide na večeru s Leom Messijem

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Legendarni Goran Đerek najpoznatiji je moderni oriđino Dubrovnika. Naravno to mislimo u najpozitivnijem mogućem smislu

Goran Đerek (42), Tin Jedvaj i Duje Čop družili su se u restoranu u Njemačkoj. Na Instagramu je potom Jedvaj objavio ‘izazov’ za Matea Kovačića i Vedrana Ćorluku. Dvojac bi trebao ugostiti ‘dobrog duha’ nogometne reprezentacije na tri dana. Ubrzo se javio i Ivan Rakitić, koji je napisao da prihvaća izazov te da će u njega uključiti i vjerojatno najboljeg nogometaša na svijetu, Argentinca Lionela Messija, piše 24 sata.

- Najvažnije je da se mi ugodno družimo, meni je super da im je drago vidjeti me, kao i meni njih. Lijepo nam je kad smo zajedno – rekao je Đerek. Ne brine ga nimalo što su u idućem izazovu izabrani Ćorluka i Kovačić - prvi živi u Moskvi, a drugi u Madridu.

- Ma, nikakav to problem nije, to je samo nekoliko sati leta, već ćemo se nekako naći, nije uopće važno gdje. Đerek je redovit gost većine hrvatskih reprezentativaca. Prati natjecanja nogometaša, rukometaša i košarkaša.

Goran Đerek je prijatelj i s obitelji Modrić. Snimljen je kako kao pravi domaćin u Dubrovniku pomaže Vanji i Luki nositi vrećice.

U Njemačkoj su Đereka ugostili reprezentativci Tin Jedvaj i Duje Čop. Sljedeći bi trebali biti Mateo Kovačić i Vedran Ćorluka. Sve je počelo 1995. godine.

-Odlučio sam promijeniti nešto u životu i iz Dubrovnika se doselio u Zagreb. Želio sam pratiti nogometnu reprezentaciju, počeo je svoju osebujnu priču Goran Đerek, poznatiji kao Ante Ustaša. Prvo veliko natjecanje bilo mu je Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine, kad smo osvojili broncu.

- Uh, bilo mi je teško. Dva sam dana spavao pod stablom, bio sam bez novca. Padala je dva dana kiša, onda sam pokisao došao u hotel gdje su bili naši igrači. Vidio me Prosinečki i tad je sve krenulo. Pomogli su mi Boban, Šuker, Prosinečki... I Ćiro Blažević je bio uz mene i tu je sve krenulo. Bio sam i s rukometašima kad su u Portugalu 2002. postali svjetski prvaci. Rekli su da bez mene više nikud ne idu - ispričao je.

Nastavilo se to i nakon te slavne generacije. Kad nekome od igrača nešto zatreba - tu je Đerek. Svi su bili u nevjerici kad su 2002. godine išli na SP u Japan. Đerek je reprezentaciju ispratio u zračnoj luci kad su odlazili te ih dočekao u Tokiju.

- Letio sam preko Pariza, gdje su me, zbog puno letova, ukrcali u Concorde, pa sam došao puno brže od reprezentacije. Ipak imam neke privilegije, pa imam i po 150 letova godišnje - objasnio je Đerek. U međuvremenu je “napredovao”, pa je tako bio na desetak finala Lige prvaka, na 16 derbija Reala i Barcelone. I to uglavnom u svečanoj loži.

- Dobivam odijela iz Uefe, dobar sam tamo s nekim ljudima, pa kad me vide, često me povedu sa sobom. Mnogi su bili u čudu kad su prije dvije godine vidjeli Đereka ispred autobusa Bayerna kako nešto objašnjava legendi njemačkog nogometa Bastianu Schweinsteigeru. Bio je i na njegovoj svadbi kad se ženio sa srpskom tenisačicom Anom Ivanović.

- Zvao sam ga u Dubrovnik i došao je 2014. godine. Sprijateljili smo se pa me zvao i na svadbu u Veneciju. Neumorni Đerek i dalje je uglavnom u avionu, redovito je na utakmicama naših reprezentativaca.

- Ćorluka, Kovačić, Modrić, Rakitić..., ma svi me uvijek rado prime. Mi smo postali prijatelji otvorene duše. I zato mi je žao kad neki sumnjaju u reprezentaciju, a oni su sjajni dečki.

VEZANE VIJESTI:

LEGENDA O ŽIVOTNOJ IRONIJI Kako smo zajebavali Gorana Đereka

Popularni Članci