OTVARA SE NOVO MJESTO U GRADU! Probat ćete slastice koje ste viđali samo na slikama, možete povesti i svog psa

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dubrovnik uskoro dobiva novo mjesto za druženje, opuštanje i slatke trenutke uz vrhunske torte i kolače. Riječ je o pastičeriji 'Arija' koja se uskoro otvara na Batali, a zbog svojih sadržaja i noviteta s kojim se razlikuje od ostalih slastičarni u gradu, zasigurno će postati jedno od omiljenih mjesta za okupljanje gospara i sinjorina. 

U ponudi nove cafe slastičarne naći će se delicije koje se u Gradu ne nalaze baš često, a koje se prije svega odnose na torte i kolače uz koje se u budućem ugodnom ambijentu može popiti kava, prirodni sok, bezalkoholni koktel  ili neko desertno vino. 'Arija' će nuditi 'mirror glaze torte' u čemu su prvi u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Riječ je o ukusnim i vrlo atraktivnim tortama s glazurom poput ogledala. U ponudi će se naći i mono torte, makaroni, praline, slice torte, 'feel good' torte, lollipop cake (raznobojne torte s lizalicama), ali i domaći kroasani. Ne treba posebno napominjati koliko je dobar dio nabrojenih delicija domaćem puku bio teško dostupan ili sasvim nedostupan u Dubrovniku.

Uz sve nabrojeno, 'Arija' će imati i à la carte ponudu deserata kao što su kolači, pravi čokoladni sufle, francuski klasik Tarte Tatin i mnogi drugi. Nema straha za one koji se drže bezglutenske dijete ili za one koji su alergični na gluten jer će se u ponudi naći i bezglutenske slastice. Dobra vijest je i što su sve torte bazirane na sezonskim prirodnim sastojcima i isključivo po želji kupaca.

Novu cafe slastičarnu pokreće mladi bračni par iz Dubrovnika, Marija i Ivan Milićević. Marija je radila u brojnim dubrovačkim ekskluzivnim restoranima gdje je itekako dobro 'ispekla' svoj zanat, a svoja znanja će prenijeti i u novi kutak za druženje i opuštanje. Oni nisu još jedan od onih parova koji je odlučio otići za uspjehom van granica lijepe naše nego su odlučili ostati u rodnom gradu u kojem itekako ima prostora za uspjeh, ali i za jednu slastičarnu koja će se svojim sadržajem izdvojiti u moru ostalih. Upravo zato im je, kako tvrde,ciljana publika u prvom redu domaće stanovništvo za koje će osigurati pristupačne cijene, ali i moderna izdanja tradicionalnih deserata koji će tek oduševiti Dubrovčane.

Novost je i to što će 'Arija' biti jedina 'dog freindly' slastičarna. Dakle, ako vam padne cukar ili se uželite slatkog, sa sobom ćete moći povesti i svog kućnog ljubimca koji je dobrodošao u cafe slastičarnu.

Otvaranje bi trebalo biti upriličeno za nešto više od mjesec dana, a vlasnici najavljuju kako će organizirati i humanitarne akcije te izložbe. Osim toga, obavještavaju zainteresirane kako imaju mjesta za još jednog vanjskog suradnika za proizvodnju kolača, a prednost imaju manji restorani i hoteli.

Kako izgledaju slastice u kojima ćete uskoro uživati, pogledajte na njihovoj Facebook stranici.

Popularni Članci