OVAKVO NEŠTO NISTE VIDJELI! Superjahta vladara Ujedinjenih Arapskih Emirata usidrena u Gružu (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ogromna jahta 'Yas' koja je usiderna u Gružu privlači poglede građana. Iako su građani naviknuti na luksuzne jahte u dubrovačkom akvatoriju, ovakav luksuz se ne viđa često. Riječ je o gigantskoj jahti potpredsjednika vlade i ministra vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata, šeika Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyana.

Vladar Ujedinjenih Arapskih Emirata prije nekoliko dana se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a ovih dana je jahta viđena i u Tivtu pa je moguće i kako je sam emir stigao u Dubrovnik.

Inače, superjahta duga 141 metar koja oduzima dah, a kakva se rijetko viđa u dubrovačkom akvatoriju može primiti 60 gostiju, a na raspolaganju su im helikopter, jedrilica, skuter, gliser te niz drugih manjih plovila. Riječ je o jahti koju, osim čistog luskuza, krasi i zanimljiv dizajn.

Danas jedna od najluksuznijih i najopremljenijih jahti nekoć je bila ratni brod Nizozemske koji je prodan ratnoj mornarici Ujedinjenih Arapskih Emirata, a koju je brodogradilište u Abu Dhabiju naposljetku prenamijenilo u luskuzno privatno plovilo, šesto na listi najvećih jahti na svijetu.

Popularni Članci