PRIČA KOJA LOMI SRCA Tužni Dubrovčanin plakao cijeli vikend, jer ga je zadesila strašna sudbina

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ljekovitobilje.org
Dok su jedni ovog vikenda uživali, drugi su plakali prikovani za krevet

Dubrovčanin Vlaho Razguzić čitav je vikend proveo u grču i plaču, jer ga je proljetna alergija prikovala uz krevet – ali nije on bio toliko depresivan što je bolestan, koliko što nije u Stonu.

Svi Dubrovčani, doslovni svi, od bebe do babe, su u subotu i nedjelju na blagdan svetog Josipa pohrlili na Pelješac raditi erotske selfije s kamenicama, samo je Vlaho jeo smrznute mušule iz propalog Konzuma.

-Užasno mi je bilo otvoriti Facebook. Tamo na slikama debeli alfa mužjaci ih cuclaju, grickaju, srču, ližu, gutaju ukusne sokove…, a mene tamo nije bilo. Dao bih mjesečnu plaću da sam mogao raditi selfije kako ližem nabreklu vlažnu školjku, ali kurva sudbina je htjela drugačije – priča nam utučeni Vlaho, kojeg je posebno pogodilo saznanje da je dio Dubrovčana nakon što je svršio s vlažnim zadovoljstvom, otišao i na pečenu mesinu, koju je također polijepio po zidu Facebooka.

Ipak, on je optimist. Nada se da će već za koji tjedan otići na more i ovjekovječiti selfijem prvu banju, i odmah je dignuti na Facebook. Ako bude sreće, možda i prije toga ode do nekog tradicionalnog dalmatinskog restorana na porciju povrtnih fettuccina s mascarponeom i hummusom na posteljici od krumpira. Nije da baš voli to jelo, ali na Facebooku će sjajno izgledati.

-Užasno se osjećam kada propustim ovakve događaje kao što su kamenice u Stonu. Moj Facebook je prazan, a to automatski znači da je i moj život prazan. Koji je smisao života bez hedonističkih fotografija na Facebooku?  Iskreno, bi li vi željeli imati ikakvog posla s čovjekom koji na društvenoj mreži nema selfi s kamenicama na blagdan svetog Josipa? – zaključuje Vlaho ovu tužnu priču koja, priznat ćete, lomi srca.

Maro Marušić

NAPOMENA: Tekst je satira

Popularni Članci