PRISTOJAN PODSTANARSKI STAN KAO NEMOGUĆA MISIJA Dubrovačka majka: 'Tražimo dom preko pola godine, treba nam čudo!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Kako brojne obitelji s dubrovačkog područja muku muče s pronalaskom podstanarskog stana preko cijele godine, više nije tajna, a na društvenim se mrežama počela 'šerati' objava dubrovačke majke koja traži stan za svoju obitelj po prihvatljivoj cijeni, tijekom cijele godine. 

'Tražimo dom, ljudi moji, već preko pola godine. Tražimo stan ili dio kuće, dvosobni ili trosobni, za 3 do 4.000 kuna, na području grada (iz puno razloga). Pet tisuća nemamo, u jednosobni ne stanemo. Naša djeca su mala, ali su mali veliki ljudi... Vole se igrati zajedno, ali trebaju nekad i svoj mir. Cijene su otišle u nebo, sa stanovima k'o sa zrakoplovnim kartama otkad je subvencija. Robovi smo vlastite zlatne koke, 1. svibnja se mora van, a ako je preko cijele godine, znaju se čuti cifre i preko 1.000 eura za "preko sezone". Iskreno se nadam kako će nam Sv. Nikola za koji dan donijeti to dugo iščekivano rješenje. Više sam dosadila i Bogu i narodu s traženjem stana. Jučer sam tapkala za čudo. Tko zna, shvatit će jer čini mi se kako je naše rješenje ravno čudu. Pa sam tapkala. Tapkat ću i danas, i sutra, i prekosutra. To je moja slamka spasa. Tko još vjeruje u čuda?,' objava je Dubrovkinje. 

Kad se otvori stranica za oglašivanje Njuškalo, može se vidjeti kako takvi stanovi uglavnom prelaze cifru od 4 tisuće kuna. Tako stoji kako se dvosobni stan u Lapadu, prekoputa pizzerije Scala, iznajmljuje se za gotovo 6 tisuća kuna, a drugi stan iste kvadrature za oko 4 500 kuna mjesečno, i to su zapravo cijene s kakvima se dubrovački najmoprimci najčešće susreću. 

Što se tiče mogućnosti kupnje stanova, Dubrovnik je i dalje najskuplji grad po pitanju cijene 'kvadrata' u Hrvatskoj. Prema podacima portala Crozilla, Prosječna tražena cijena „kvadrata“ kuće u Dubrovniku je tijekom listopada iznosila 3975 eura, što je 5,5 posto manje no mjesec ranije, ali ujedno i čak 17,4 posto više no lani u istom mjesecu. 

Navedenim problemima gradska uprava pokušava doskočiti izgradnjom POS stanova. Tako je najavljena gradnja 120 stanova u Solitudu koji bi se dali u najam na 10 godina, s mogućnošću otkupa. 

Ako nudite smještaj za Dubrovkinju po uvjetima koje je navela,  javite se na redakcijski e-mail redakcija@dubrovackidnevnik.hr. 

Popularni Članci