REAKCIJE NA RUŠENJE REMIZE 'Spavate li mirno nakon ovoga? Srce mi je stalo kad sam vidjela strojeve!'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže, L.A.
'Nadležni u ovom nekad slavnom Gradu - spavate li mirno?,' objavila je jedna članica Facebook stranice 'Jedno drugo vrijeme, vrijeme dobrih duhova od Grada, Dubrovčana dobra duha' kao reakciju na jučerašnje rušenje stare Libertasove remize.

Uz tu rečenicu, objavila je fotografiju dijela knjige Nika Kapetanića i Boža Lasića 'Dubrovački tramvaj 1910-1970' na kojoj je prikazan projekt zgrade remize od 1. travnja 1913. godine.

društvene mreže

Svoje dojmove je na Facebook stranici podijelila je još jedna Dubrovkinja.

'Danas se osjećam žalosno! Koji su ovo nekakvi ljudi koji ruše moj grad, uništavaju uspomene i jedno staro zdanje ,ništa im nije sveto iz nekih prošlih vremena! Što je slijedeće? Ruši se zgrada Remize, kada sam vidjela teške strojeve koji su krenuli na njezine zidove srce mi je skoro stalo! Moj otac je vozio tramvaj, u tu zgradu dolazila sam na proslave, tu smo mi djeca zaposlenika, dočekivali Djeda Mraza i dobivali one divne najlonske sakete oslikane saonicama prepune dječjih delicija! Tu sam sa majkom dočekivala oca da završi smjenu pa svi troje tramvajem doma! Moje uspomene koje su ostale u toj zgradi, prebolno je gledati hrpu polomljenog kamena i sutra kao da je nije ni bilo,' objavila je.

društvene mreže

Članovi grupe se, objavljujući stare fotografije remize i tramvaja opraštaju od zgrade koja im je bila draga i u kojoj su stvarali uspomene. Kako kažu, u 'svijetu se na takvim mjestima otvaraju muzeji'.

društvene mreže

Popularni Članci