'S NJOM JE IŠLO NAJTEŽE' Ispovijest plejboja koji je zaveo najljepšu Dubrovkinju

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, YouTube
Uspješni redatelj i izdanak ugledne obitelji Vuk Vučo nosio je titulu prvog jugoslavenskog plejboja. Ono čime se mogao pohvaliti bila je činjenica da je zaveo tri najljepše Jugoslavenke - Oliveru Katarinu, Nikicu Marinović i Milju Vujanović.

Nikica Marinović, rođena 1947. godine, bila je prva Miss SFR Jugoslavije koja je nastupila na izboru za Miss svijeta 1966. godine u Londonu, gdje je proglašena najljepšom Europljankom i prvom pratiljom Miss svijeta. Deset godina stariji Vučo bio je njen prvi suprug, a svadba je održana u Nikičinoj rodnoj kući u Mokošici. S Vukom je Nikica dobila sina Đorđa, arhitekta koji danas živi u Sjedinjenim Američkim Državama, piše Index

Pretkraj života teško je oboljela, povukla se iz javnosti u potpunosti i živjela jako osamljeno. U rodnom Dubrovniku je posljednji put bila 2005. godine, potpuno diskretno, a presudila je sama sebi smrtonosnom dozom tableta 11. studenog 2008. godine. 

Listopad 1972: Prilikom nedavnog boravka u Beogradu, za jednim od stolova restorana "Šumatovac", omiljenog sastajališta beogradskog "krem društva", Vuk Vučo, koga već godinama bije glas da je prvi srpski plejboj, pričao je jednom svom prijatelju, u prisustvu potpisnika ovih redova, svoje zgode i
nezgode sa svojim dosadašnjim suprugama, odnosno djevojkama.

Već u početku njihovog razgovora koji se odnosio na Oliveru Vučo, njegovu prvu suprugu, Vuk je rekao:

- Moje vjenčanje s Oliverom bilo je blic-vjenčanje. Poslije jedne provedene noći stali smo pred matičara. Ali, poslije svega nekoliko dana, na obostranu nesreću, zaključio sam da je moj brak s njom od prvog dana bio osuđen na propast.

Odmah sam uočio da je ona sušta suprotnost žene kakvu sam ja želio. Sve vrijeme našeg braka, koji je formalno trajao samo nekoliko mjeseci, mi smo se neprestano samo svađali i tukli... Ipak, ono što me je kod Olivere najviše oduševljavalo to je da je ona jedina žena koju sam dosad upoznao a koja zna što hoće od života. Zbog toga mi je veoma drago što je uspela...

- Poslije mog raskida s Oliverom - nastavlja da priča Vuk svom prijatelju - dugo se nisam vezivao za neku djevojku. Većina, koje su mi pravile društvo (a među njima je bila i Zorica Gajdaš), sve dok nisam upoznao Nikicu Marinović, bile su mi više predmet razonode nego djevojke s kojima sam se zabavljao. U stvari, samo smo se viđali, i to uglavnom u mom stanu, i to onda kad nisam znao što da radim od dosade.

Na pitanje njegovog prijatelja kako je uspeo da osvoji Nikicu Marinović (Miss Jugoslavije 1966.), Vuk je rekao:

- S njom je išlo najteže. Već poslije našeg prvog susreta nije htjela ni da čuje za mene. To me nije obeshrabrilo. Dalo mi je povoda da krenem u još žešći napad. Gotovo godinu dana ja sam joj se, poslije tog našeg susreta, neprestano udvarao, i to uglavnom preko pisama. Već poslije drugog susreta u Dubrovniku, dočekali smo zajedno Novu godinu u najpoznatijem dubrovačkom hotelu "Excelsior", a nešto kasnije se i vjenčali. U prvi mah sam mislio da sam našao ženu s kojom ću provesti čitav svoj život. Već poslije nekoliko mjeseci našeg braka uvidio sam da sam opet pogriješio. U to su me uvjerile njene diskusije s našim prijateljima koje su se uglavnom odnosile na književnost i slikarstvo... U svim tim diskusijama Nikica je vodila glavnu riječ. Međutim, vremenom sam uvidio da ona nije pročitala ni jednu knjigu već je samo znala naslove. U njenom prisustvu nikada nisam želio da s nekim diskutiram o literaturi, jer bi ona obavezno sudjelovala u tim diskusijama i dovodila me u veoma neugodne situacije. Imam utisak da ona u glavi ima beton, a ne ono što bi joj bilo i te kako potrebno.

ukovo pričanje za trenutak je prekinuo konobar koji je njemu i njegovom prijatelju donio piće.

- Već u vrijeme braka s Nikicom - nastavlja svoju priču playboy Vuk - tajno sam se sastajao s Miljom Vujanović. Do tog našeg poznanstva, koje se kasnije pretvorilo u iskrenu ljubav, došlo je poslije jednog filmskog festivala na kome smo se prvi put sreli. Pošto je to bila iskrena ljubav Milja i ja odlučili smo i da se vjenčamo. Ali, moj iznenadni odlazak za Pariz sve je to srušio. Milja i ja smo se prijateljski rastali kao da ništa među nama nije bilo.

Popularni Članci