WASHINGTON, VELIKA GORICA I SARAJEVO Sjajno proljeće za Plesni studio Step 'n Jazz Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: , step ‘n jazz
Plesni Studio Step 'n Jazz Dubrovnik sudjelovao je na dva festivala i jednom velikom natjecanju te su se vratili doma puni novih iskustva, dojmova i odličja.

Krajem ožujka šest plesača je otputovalo u SAD na najveći step festival na svijetu. Priliku su dobili tako što je producent festivala, Chloe Arnold, dodijelila stipendije da sudjeluju na treninzima festivala u Washington DC-u. Također su pozvani kao gost izvođači da nastupaju na prestižnom koncertu DC Tap into Unity.

"Ovo je jedno veliko iskustvo koja će djeca sigurno pamtiti do kraja života. Iznimno smo ponosni što su predstavili naš Grad na tako velikom eventu. Cijeli tjedan možemo najbolje opisati tako što objavimo da su djeca svojim radom osvojili još jednu stipendiju za festival u Velikoj Britaniji", naveli su iz Plesnog Studia Step 'n Jazz Dubrovnik. 

Od 6 do 8. travnja je cijeli natjecateljski dio kluba sudjelovalo na Kupu Hrvatske u organizaciji Hrvatskog show dance saveza u Velikoj Gorici. HSDS je jedini službeni plesni savez u Hrvatskoj i kao takav je član međunarodnog saveza IDO (International Dance Organisation). Bilo je to prvo natjecanje u ovoj sezoni i put prema državnom prvenstvu koji se održava u lipnju, te europsko prvenstvo i svjetsko prvenstvo krajem godine.

"Naši plesači su kao i uvijek se vratili doma okićeni s mnoštvo medalja. Ukupno smo se popeli na postolje 19 puta uz devet prvih mjesta, tri drugih mjesta, te sedam trećih mjesta. Uz to smo imali svoje predstavnike u finalima svih step kategorija natjecanja. Jako smo zadovoljni što svojim radom naši plesači mogu stati uz velike plesače Hrvatske. Zahvaljujemo se ovim putem našim članovima i njihovim roditeljima što imaju povjerenja u naš rad i što se slažu s odlascima na velika natjecanja gdje uz veliku konkurenciju djeca mogu dobiti potvrdu svoje kvalitete ili u suprotnom poruku da trebaju još raditi. Na taj način ne izgrađujemo samo plesače već kvalitetne osobe spremne za sve daljnje izazove u životu", dodali su iz Step 'n Jazz Dubrovnik.

Nakon povratka iz Velike Gorice, seniori su ubrzo otputovali na Interdance fest u Sarajevu. Ovo je natjecanje drugačijeg tipa gdje ima izrazito puno plesača i kategorija iz svih plesnih disciplina, od stepa do zumbe i mažoretkinje.

"Naši seniori su se predstavili sa step malom grupom i step formacijom. U svojim kategorijama su automatksi nagrađeni sa prvim mjestima jer su bili jedini u kategoriji kao što je slučaj u mnogim kategorijama na ovom festivalu. Međutim, potvrdu svoje kvalitete su dobili tako što su se natjecali na Grand Prix finalu u kojem se natječu samo najbolje seniorske koreografije bez obzira na plesnu tehniku. Tu smo osvojili visoko treće mjesto iza PK Bolero iz Ljubljane koji su trenutni prvaci svijeta u Hip Hopu i PK Virus iz Bihaća koji su se natjecali sa show danceom. Jako smo ponosni što se step uspio izboriti za takvo visoko mjesto između tolikih plesača isklučivo hip hop, show dance i jazz tehnike", naznačili su iz Plesnog studija koji su se zahvalili "sjajnom timu zaslužnom za rezultate kluba".

"To su naši voditelji Linda Valjalo, Shona Valjalo i Iva Maria Demarin koji zajedno rade da bi osigurali našoj djeci najkvalitetniju moguću plesnu edukaciju. Velika zahvala ide i svim našim roditeljima koji podržavaju svoju djecu u svemu ovome i Gradu Dubrovniku koja nas podržava u radu. Hvala i našoj djeci što na ovakav izniman način na sve strane svijeta predstavljaju naš klub, grad i državu", poručili su iz Plesni Studio Step 'n Jazz Dubrovnik. 

Popularni Članci