TOP 10 HRVATSKIH LJEPOTA Dubrovnik nezaobilazan, Korčula je pravo otkriće

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Hrvatska je i ove godine hit destinacija, a turiste, čini se, ne privlače u Hrvatsku samo plaže i kristalno čisto more. Svake godine bilježi se porast turističkih dolazaka i noćenja, pa bi i ovo ljeto pred nama moglo donijeti novi rekord turističke sezone. No, što ih toliko privlači u našu zemlju?

Svake godine bilježi se porast turističkih dolazaka i noćenja pa bi i ovo ljeto moglo donijeti novi rekord turističke sezone. No, što ih toliko privlači u našu zemlju?
Upravo to pitanje postavljeno je turistima na Instagram profilu Tourists of Croatia. Turisti iz cijelog svijeta rado su otkrili što ih oduševljava u Hrvatskoj.  

1. Plitvička jezera Plitvice se posjećuju u bilo koje doba godine, bez obzira na vremenske prilike, a ovaj Nacionalni park nikog ne ostavlja ravnodušnim.
„Oduzimaju dah“ (breathtaking), "jesu li stvarne?“( is it real), „opuštajuće“ (relaxing), „energija“ (energia), „zimska čarolija“ (winter magic), riječi su s kojima ih turisti najčešće opisuju.

2. Zalazak sunca Turisti na svakom putovanju "love" poneki zalazak sunca. Nije to samo za popunjavanje albuma ili foldera s nekog putovanja. Nerijetko će turisti hodati satima, penjati se na vulkane ili brda da dožive neki od najljepših zalazaka sunca. A zalasci u Hravtskoj su itekako posebni, ističu turisti na Instagramu. Ti zalasci ih vežu za emotivni doživljaj i trenutke koje su doživjeli u Hrvatskoj. Neki se iz Hrvatske u svoju domovinu vratili zaručeni, a neki od najljepših zalazaka sunca turisti su doživjeli u, kako navode, u Zadru, Splitu, Lošinju, Dubrovniku, Makarskoj rivijeri...

3. Split Turisti su posebno opčinjeni Splitom. Oduševljava ih Dioklecijanova palača i taj spoj modernog, suvremenog života u antičkom ambijentu. "Modern life played in the streets of ancient city .... love this place", "Sometimes you find yourself in the middle of an acient palace built by a Roman Emperor". Pojedini ga opisuju i kao najljepši grad koji su ikad posjetili...

4.  Dubrovnik (Kings landing) Dubrovnik je nezaobilazna destinacija turista koji dolaze u Hrvatsku. Oduševljavaju ih stare zidine i kule, Stradun, pogled na grad sa Srđa, uske strme uličice...Ali omiljene su i lokacije koje su gledali u popularnoj seriji Game of Thrones, poput Kings Landing. Crveni krovovi, koji se lijepo vide sa zidina, motivi su koji se ponavljaju na mnogobrojnim fotografijama turista.  

5. Čisto more Kristalno čisto more, uzduž cijele obale, turisti opisuju kao raj na zemlji. "Little piece of paradise", "Paradise on earth", "Day in paradise", "Feel the fredom"..Tek su neki od opisa uz fotografije hrvatskih plaža i mora.   

6. Rovinj Šarmu šarenih rovinjskih fasada i uskih popločanih uličica, turisti također ne mogu odoljeti. Ulazna vrata živih boja i cvijećem ukrašeni ulazi u kuće česti su detalji koje turisti primjećuju. Jako popularno je i ispijanje kave tik uz more u vintage i retro uređenim kafićima ili uživanje u slatkim kolačima... 

7. Korčula "Lovely Korčula! I`ve never been so impressed by a little town like this" ( Prekrasna Korčula, nikada me nije toliko dojmio jedan mali grad kao ovaj) . Turistima je Korčula pravo otkriće. Dive se njezinoj arhitekturi i povijesti te zamišljaju da su u društvu slavnog Marka Pola.  

8. Hvar  Hvar je za turiste mjesto dobre zabave i prelijepih plaža. Nezaobilazan je i posjet tvrđavi Španjola sa kojeg se pruža prekrasan pogled na Paklene otoke. Neki su upravo tamo doživjeli svoje „najbolje ljetovanje ikad, neki turisti podijelili su i savjete drugima gdje je najbolja zabava.  

9. Uživanje uz kavu ili čašu vina uz pogled na more Popiti jutarnju kavu, čašu vina, doručkovati ili pojesti neki fini kolač uz pogled na more ... tko to ne bi poželio napraviti i jednostavno uživati u trenutku. E pa to vole i naši turisti – takvi trenuci u Hrvatskoj za njih su pravi užitak.  

10. Stiniva - najljepša europska plaža Turisti znaju da je izabrana kao najljepša plaža u Europi prošle godine i svakako je žele posjetiti, na njoj se okupati i zaroniti. Neki su se pohvalili na Instagramu da su imali priliku doći do najljepše eurospke plaže, neki su dali savjete kako do nje doći.  

Izvor: Vecernji.hr

Popularni Članci