VELIČANSTVENA NOĆ U REVELINU Tereza velikim koncertom proslavila 60 godina karijere (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Diva Tereza Kesovija večeras je održala koncert pod nazivom 'To sam ja' na taraci tvrđave Revelin, baš onako kako joj i priliči - veličanstveno i s pogledom na njen Grad.

Tereza je tako u jednoj večeri objedinila sve najznačajnije glazbene trenutke i pjesme koje su je obilježile, a s kojima je promovirala hrvatsku glazbu u cijelom svijetu. Koncertu su prisustvovale brojne poznate osobe iz javnog života, a gradonačelnik Mato Franković je Terezi uručio cvijeće i čestitao joj ja sjajnoj karijeri. Također, održana je i minuta šutnje za Olivera Dragojevića.

Prije 60 godina, sad već daleke 1958. godine, Tereza je kao mlada talentirana djevojka svoj glazbeni put započela iz Dubrovnika, a ta veza i ljubav s Dubrovnikom traje i danas. Naime, ona i danas diljem svijeta promovira hrvatsku glazbu, ali i rodne Konavle te Dubrovnik, grad u kojem je provela djetinjstvo, odrastanje i svoje prve glazbene korake.

Kako njen cijeli bogati glazbeni opus nije mogao stati u jedan koncert, Tereza je pažljivo odabrala repertoar u kojem je objedinila najvažnije momente svoje karijere i pretočila ih u izvedbe o kojima će se zasigurno dugo pričati.

Djelić atmosfere pogledajte u fotogaleriji i videozapisima.

Popularni Članci