VELIKO PRIZNANJE ZA REVELIN Resident DJ dubrovačkog kluba zasvirat će na Ultri

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: CC Revelin
Filip Sulić, DJ DANCElectricPHILIPE, dugogodišnji resident DJ Culture Cluba Revelin i osnivač projekta DANCElectric Residency ove će godine zasvirati na popularnom Ultra Europe Festivalu. Veliko je ovo priznanje za svakog DJ-a, ali i za sam klub Revelin koji ove sezone odrađuje odličan program. Kako je cijela priča započela, pročitajte u nastavku.

Kada si se i kako počeo baviti puštanjem glazbe, jesi li do sada producirao?

Kao DJ sam karijeru započeo u sezoni 1995. /1996. kao resident DJ kluba Aurora s nepunih 16 godina. Produciram već više od deset godina, a izdanja su počela izlaziti u javnost prije nekih osam godina.

Kako je stigao poziv za Ultru i što očekuješ?

Nakon nastupa na dvadesetoj obljetnici na ADE-u (Amsterdam Dance Event) poziv za nastup na Ultra Europe Festivalu je nešto jako respektabilno za svakog DJa, pa tako i za mene. Poziv je stigao službenim kanalima kako to i ide, preko maila. Nisam mnogo razmišljao kako odgovoriti, već odmah tu vijest podijelio s najdražima.  

Voditelj si i osnivač DANCElectric Residency projekta, koliko je teško u današnje vrijeme privući publiku na underground glazbu?

Pod dojmom sam da je sve lakše privući publiku na evente bazirane na underground glazbu. Prošle godine je Batport zabilježio techno kao najprodavaniji žanr elektronske glazbe u svijetu, tako da me “Despacito-mania” baš i ne zabrinjava. Naravno, nemam ništa protiv main stream traka, ljudi izlaze da se zabave, da plešu i uživaju i zato im treba pružiti ono što žele, ako to nije programski ranije definirano.

Kako bi opisao dosadašnji program i gostovanja ove sezone u Revelinu?

Sezona ”Summer 2017” po meni će do sada biti najbolje što se u mom matičnom klubu, Culture Clubu Revelin, odradilo na projektu DANCElectric Residency. U goste na DANCElectric stiže birana skupina izvođača koja je postigla nešto značajno u posljednje dvije godine pa nas je tako prošli tjedan pošteno ”provozao ” Dennis Cruz, ime koje se često nađe na mojoj play listi. Slijedi Manuel De La Mare, Talijan s jako velikom techno karijerom, čovjek koji je 2011. godine proglašen najboljim remixerom na svijetu. Upravo s njim sam izdao 4 od posljednjih 5 izdanja. Na tom eventu će nam se pridružiti i resident kluba Boogaloo, DJ Shi Pe.  Nakon njih slijedi mega popularni dvojac Solardo, dobitnici nagrade magazina DJ Mag za “Best Break Through” u 2016. godini. Sasvim dovoljan razlog da ih se dođe poslušati, ali bitnije od toga je da im je kvaliteta produkcije i nastupa od tada do danas u konstantnom porastu. Svakim novim izdanjem me oduševljavaju.

Predzadnje izdanje pripada tehno divi Anni, curi koja je napravila najveći odskok na sceni među ljepšim spolom u protekloj godini. Apsolutni je favorit publike gdje god se pojavi, iznimno talentirana i, po mom mišljenju, jako dobrog i istančanog ukusa za glazbu. Nakon što nas Anna pošteno provoza, slijedi jedna mega poslastica za kraj sezone, i to 15. rujna. Ime još nećemo objaviti, ali mogu sa sigurnošću reći da će se pričati poprilično o tom gostovanju.

Popularni Članci