VESELJE U LUŽI Dubrovačka dječica zapjevala Orlandu, a predstavili su i slikovnice (FOTO/VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Predstavljanje dvije dječje slikovnice o Orlandu koje su pripremila djeca Dječjeg vrtića Pčelica i učenici OŠ Marina Držića, kao i vrtićke pjesme o Orlandu, povodom 600-te obljetnice postavljanja Orlandovog stupa u Dubrovniku i proglašenja 2019. godine "Orlandovom godinom" održano je danas u Luži.

Polaznici Dječjeg vrtića Pčelica i njihova odgojiteljica Diana Brkić predstavili su se slikovnicom naziva "Orlando hrabri vitez", a skladali su i pjesmu "Orlando" koju su otpjevala na predstavljanju.

Učenici Osnovne škole Marina Držića su, s učiteljicom Ivanom Kašikić, pripremili slikovnicu "Legenda o Orlandu" koju je predstavila učiteljica, a djeca su čitala priče iz slikovnice.

"Jako smo sretni što imamo dječje programe koji su u tijeku. Ovo je lijepa prigoda kako bismo vidjeli kako su djeca i njihove učiteljice odnosno odgojiteljice kreativni. Jedan dio slikovnica će se podijeliti pedijatrijskom odjelu Opće bolnice Dubrovnik za projekt ramnog čitanja i svu djecu koja moraju provesti jedno vrijeme u bolnici. Drugi dio slikovnica ide Dubrovačkim knjižnicama za njihov odjel kako bismo djeci približili priču o Orlandu," izjavila je zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić. 

Po završetku predstavljanja, djeca su se počastila sladoledom Orlando slastičarnice Dolce Vita te Orlando čokoladicama.

Popularni Članci