ZAVRŠEN FESTIWINE Između 150 različitih odabrana najbolja vina Hrvatske, Hercegovine, Slovenije i Makedonije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovnik Partner
Sinoć je na Sunset beachu u Uvali Lapad održana završna večera jubilarnog 5. vinskog festivala Dubrovnik FestiWine koji se održao u Dubrovniku u periodu od 16. do 22. travnja 2018. godine.

Organizacijski tim Dubrovnik FestiWine-a zahvalio se brojnim vinarima izlagačima, prijateljima, partnerima i sponzorima festivala. Trinaest članova žirija međunarodnog sastava  na čelu s enologom Bojanom Kobalom kroz tri dana su kušali i ocjenjivali 150 različitih vina iz Hrvatske, Hercegovine, Slovenije i Makedonije. Pobjednici Dubrovnik FestiWine Trophya su:

  • Najvišu ocjenu među suhim bijelim vinima postiglo je vino Skaramuča Elegance Pošip 2016. proizvođača Dingač-Skaramuča d.o.o. vinogorja Korčula s osvojenih 91,63 boda (zlato)

  • Najvišu ocjenu među ružičastim vinima postigla su vina Bovin Ana Marija Rosé 2017. proizvođača Bovin Winery vinogorja Tikveš i Rosé Bačić 2017. proizvođača OPG Zlatko Bačić iz Blata, vinogorje Korčula s osvojenih 84,88 bodova (bronca)

  • Najvišu ocjenu među suhim crvenim vinima postiglo je vino Pinot crni 2009. Proizvođača Vina Kalazić vinogorja Baranja s osvojenih 92,50 bodova (zlato).

  • Najvišu ocjenu među vinima sa zaostatkom šećera postiglo je vino Malvasija dubrovačka Karaman 2016. vinara Nika Karamana vinogorje Konavle s osvojenih 95,25 bodova (veliko zlato)

  • Najvišu ocjenu među biser vinima i pjenušcima postigao je pjenušac Misal Blanc de Noirs 2013. proizvođača Đordano Peršurića vinske podregije Istra s osvojenih 88,86 bodova (srebro).

  • Sa osvojenih 93,38 bodova (zlato) vino Bovin Imperator 2015. proizvođača Bovin Winery iz Tikveša, vinogorje Tikveš najbolje je ocjenjeno - crveno vino.

  • Sa osvojenih 92,29 bodova (zlato) Vino Dingač 2011. proizvođača PZ Dingač i vinarija iz Potomja vinogorje Pelješac najbolje je ocjenjeni Plavac mali, Dingač, crveno vino Dubrovačko-neretvanske županije, vino vinogorja Pelješac.

  • Sa osvojenih 91,00 bodova (zlato) Prošek Elyson 2016. proizvođača Obrt Zure iz Lumbarde, vinogorje Korčula najbolje je ocjenjeni - Grk

  • Sa osvojenih 84,88 bodova (bronca) vino Quattro Chardonnay 2017. Proizvođača Vinogradi Volarević, vinogorje Neretva najbolje je ocjenjeno - vino vinogorja Neretva.

Na temelju javnog natječaja kojeg je objavila Dubrovačko - neretvanska županija za dodjelu dvije stipendije perspektivnim kandidatima za usavršavanje znanja i sposobnosti u ugostiteljskoj struci, odabrani su dobitnici stipendisti Dubrovnik FestiWine Challange 2018. Dobitnici ovogodišnjeg FestiWine Challangea su Ivana Beran i Dario Baule koji će na jesen provesti mjesec dana u restoranu Strelec u Ljubljani, pod stručnim mentorstvom chefa Igora Jagodica i njegovog tima.  

Popularni Članci