ŽIVOTINJSKO PREJEDANJE Možda i vaš ljubimac treba na dijetu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ellie Leoni
Kada vas pogledaju onim divnim, slatkim okicama, rijetko kad im možete reći ne. No, baš kao i ljudi, i životinje znaju biti pohlepne i zahtijevati više hrane nego što im je potrebno pa vi morate biti ti koji će kontorlirati njihovu prehranu. Ne dopustite da njegova težina dođe do kritične točke.

To je važno iz razloga što se vrlo lako može dogoditi da se mačka, pas, zec ili ostale manje životinje udebljaju, pogotovo ako ih držite samo u kući, kastrirani su ili sterilizirani te ne mogu trčati po vani i trošiti ono što su unijeli.

Postoji nekoliko trikova

Business Insider popričao je s veterinarom Dannyjem Tufarom iz New Yorka koji je otkrio kako najlakše vidjeti ima li vaša životinja višak kilograma. “Pogledajte njihov struk. Pas ili mačka moraju imati malo sala na trbuhu, ali ono što je važno jest da imaju oblik pješčanog sata s malo vidljivih rebara”, objasnio je.

Međutim, dodaje, ako vaš ljubimac ima puno krzna, to nije tako lako vidjeti. Zato je Trufar otkrio još jednu provjerenu metodu kako možete otkriti pretilost vaše životinje. “Obratite pažnju na njihovu stolicu. Ako je na početku dana normalna, a kasnije sve mekanija, to upućuje da vaš ljubimac ipak previše jede”, tvrdi veterinar.

Svakako ih odvedite njihovom veterinaru kako biste bili sigurni i kako bi vaš slatkiš živio što dulje.

Izvor: žena.net.hr

Popularni Članci