BRZI BOŽO U pet mjeseci nikla nova Petrovljeva kuća umjesto stare koju je kupio bez kredita i kamata, uz pomoć Crkve

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, 24sata
Bivši predsjednik sabora Božo Petrov dobro će iskoristiti kolektivni godišnji u Hrvatskom saboru jer su radovi na njegovoj novoj kući u završnoj fazi. Jesen bi tako mogao dočekati u novom domu u svom Metkoviću.

Jučer se na gradilištu nije radilo jer je bila nedjelja. Neradni dan građevinci poštuju, a uz novoizgrađeni objekt ostao je alat i skela. Uspjeli su postaviti sve prozore te je na vanjske zidove postavljena fasada. Zidovi još čekaju bojenje, ali vremena za te fine radove još uvijek ima. Kako napreduje cijela izgradnja, Božo Petrov u nedjelju nije komentirao te je bio nedostupan. 

- Moja kuća neće doseći milijun kuna. Bit će 120.000 eura sveukupno. Nakon 10 godina podstanarstva i nakon što sam 10 godina bio liječnik, a ne samo političar jer sam to samo zadnje tri godine, shvatio sam da sam stekao mogućnosti i sredstva da imama pravo izgraditi kuću za svoju obitelj - rekao je Petrov u veljači, čim su počeli radovi.

Podsjetimo, Petrov je javnosti trebao objašnjavati kako je uspio dobiti subvencionirani kredit od Agencije za promet nekretninama (APN). Ta agencija omogućila je građanima korištenje subvencije za prvu nekretninu, bila to kupovina stana, izgradnja kuće ili kupnja građevinskog materijala. Za to, naravno, moraju biti kreditno sposobni, a Petrov je na tu odluku čekao gotovo tri mjeseca.

U svemu ga je poduprijelo i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa. U prosincu 2016. utvrdili su kako nema prepreke da predsjednik sabora iskoristi tu mogućnost. Inače, na tom zemljištu bila je kuća stara više od 100 godina. Petrov ju je kupio 2013. za 20.000 eura koje mu je posudio rođak, mons. Martin Vidović. Odlučio ju je srušiti jer bi obnova bila puno skuplja. Petrovi sugrađani primjećuju da mu kuća brže raste nego što pada rejting Mosta, pišu 24sata.     

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik je prvi ekskluzivno pisao kako je čelnik Mosta 2013. kupio kuću bez kredita i kamata te je prijavio u imovinskoj kartici tek 2015. godine, a novac mu je dao bivši apostolski nuncij i nadbiskup Martin Vidović. 

Video pogledajte na 24sata.hr

Popularni Članci