DOK DRUGI GLADUJU Ova fotografija iz Opuzena potpuno je razbijesnila građane (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Aktivistica i nezavinska vijećnica u Gradskom vijeću Grada Ploča i Županijskoj skupštini Ana Musa podijelila je fotografiju koja se rapidno proširila društvenim mrežama i izazvala negativne komentare građana. 

'Fotografiju bačenih mandarina podijelilo je više desetaka facebook korisnika, a svi su odreda zgranuti što se ovakvo blago baca pored toliko gladnih i siromašnih, vrtića, staračkih domova, domova za nezbrinute. Ako znamo da u 100 grama mandarina ima samo 34 kalorije, 30 mg vitamina C, što je dvostruko više od naranče, a razgradnjom beta-karotena dobivamo vitamin A, koji je vrlo važan za dobar vid i lijepu kožu, čovjeku zbilja nije jasno zašto! Prema istraživanjima, konzumacijom ovog voća može se zaštiti od srčanog udara, dijabetesa, moždanog udara, kao i pretilosti. Pigment koji se nalazi u kori mandarine je deset puta snažniji od onoga koji se dobije iz grejpa. Kora se može sušiti i upotrebljavati za čaj, od mandarine se može praviti rakija, džemovi, sokovi,' napisala je, između ostalog, Musa na svom statusu. 

'Žalosno, plače mi se, osim toga to je nečiji trud', 'Luda zemlja, a i mi u njoj. One mandarine koje ne mogu na tržišta mogu u preradu,' 'Žalosno koliko gladnih, a Neretvani bacaju svoj trud jer je otkup neorganiziran,' samo su neki od komentara, ostavljeni ispod objavljene fotografije. 

Popularni Članci