Gabrijel je umro prije dva mjeseca, a njegove roditelje još nitko nije ispitao

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Od smrti dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića prošla su skoro dva mjeseca, a ni DORH ni policija još uvijek nisu uzeli iskaz njegovih roditelja koji su dječaka tri dana dovodili na Hitnu.

Za vikend su ga na Hitnoj primili, pregledali i poslali doma, a u ponedjeljak 10. prosinca (dan prije njegove smrti) ga nisu primili. Pregledali su ga tek kad ga je 10. prosinca otac drugi put doveo na Hitnu i to u pratnji pedijatrice dr. Ksenije Kaleb koja je pregledom ustanovila da je dječak životno ugrožen i da treba hitno u KBC Split.

Općinski državni odvjetnik u Metkoviću, Vlado Žderić, Indexu je odgovorio da su u tijeku izvidi povodom smrti djeteta Gabrijela Bebića.

Navodi kako su izvidi po zakonu tajni pa nije mogao dati detaljnije informacije.

"Roditelji preminulog djeteta Gabrijela Bebića u dva navrata su u prostorijama ODO Metković detaljno upoznati s rezultatima dosadašnjih izvida i s namjeravanim radnjama. Njihov punomoćnik je također bio u na razgovoru u ODO Metković i upoznat je s tijekom postupka i dosadašnjim rezultatima", stoji u odgovoru državnog odvjetnika Vlada Žderića.

Popularni Članci