IZNAJMLJUJU I APARTMANE Što je uopće liječnička komora čiji šef smrt dječaka pravda vikendom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Sandra Simunovic/PIXSELL
Šef Hrvatske liječničke komore danas je o smrti devetogodišnjeg dječaka Gabriela Bebića iz Metkovića, o kojoj je prije dva tjedna javnost izvijestio Index, izjavio da u tom slučaju treba uzeti u obzir to da je bio vikend. 

Predsjednik liječničke komore Krešimir Luetić izjavu je dao nakon što su napokon službeno objavljeni rezultati inspekcije koju je provelo Ministarstvo zdravstva, a koja je utvrdila da su liječnici pogriješili, što je uzrokovalo smrt devetogodišnjeg Gabriela, piše Index.hr

Ono što radi Komora, ili barem ono za što je ovlaštena, itekako se tiče i građana, odnosno pacijenata koji koriste usluge liječnika. 

Kao i druge komore, kao svojevrstan simbol beskorisnih (i prisilnih) nameta, u Hrvatsku liječničku komoru je upis obavezan za sve doktore medicine koji rade na poslovima zdravstvene zaštite.

Prvi upis u HLK tako košta 400 kuna, ponovljeni upis nakon što je liječniku na vlastiti zahtjev prestalo članstvo u Komori košta 2000 kuna, treći upis nakon što je liječniku dva puta prestalo članstvo u Komori sukladno aktima Komore 3000 kuna, a svaki sljedeći upis povisuje se za 1000 kuna. 

Hrvatska liječnička komora od svakog člana mjesečno ubire 125 kuna, a od članova umirovljenika po 60 kuna. 

Druge izvore financiranja ne navode na svojoj web stranici, no upravo je iz njihove web stranice jasno je da se financiraju i iznajmljivanjem apartmana. 

Kako su napisali, posredstvom svoje tvrtke Aorta iznajmljuju  na kratkoročni najam od sedam dana dva apartmana u Zagrebu, na adresi Šubićeva 11. Na stranicama HLK stoji da su apartmani temeljito adaptirani, moderno uređeni i u potpunosti opremljeni te pružaju sve uvjete za ugodan smještaj do dvoje ljudi po apartmanu.

"Središnji dio većeg apartmana, površine 46 m2, čini otvoreni prostor s kuhinjom, prostorom za blagovanje te dnevnim boravkom s radnim kutkom. Apartman sadrži prostranu spavaću sobu te kupaonicu s tušem. Ugodan i svijetao, ovaj apartman može prihvatiti dvije osobe. Manji, studio apartman od 27 m2, sastoji se od hodnika, kupaonice s tuš kabinom te središnjeg otvorenog prostora koji čine: kuhinja s prostorom za blagovanje, dnevni boravak te prostor za spavanje", stoji na stranicama HLK-a, a još se dodaje da su apartmani klimatizirani i u potpunosti opremljeni.

Apartmani imaju četiri zvjezdice, a članovima veći apartman iznajmljuju za 400 kuna, dok manji članovima naplaćuju 300 kuna. 

Popularni Članci