OPĆINA GRADAC: Svi na Sveneretvanski prosvjed, naša budućnost nije termoelektrana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: opcinagradac.hr
Općina Gradac uputila je službeni poziv na Sveneretvanski prosvjed u subutu 17. svibnja. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

''Dragi prijatelji,

stanovnici općine Gradac, ali i susjednih općina Makarske rivijere, doline Neretve, Pelješca i juga Hvara, pozivam Vas da se u subotu u 19 sati sa svojim obiteljima i prijateljima pridružite Sveneretvanskom prosvjedu protiv izgradnje Termoelektrane Ploče.

Nije nam, i nemože biti svejedno što se događa u susjedstvu, jer bi se uticaj realizacije TE Ploče direktno odrazio na našu sadašnjost i budućnost, budućnost naše djece. Po svim dosadašnjim stručnim iskazima predviđeni projekt je nepotreban energetskoj situaciji Makarske Rivijere, a nuspojave upotrebe ugljena kao energenta višestruko štetne.

Gradsko vijeće općine Gradac se nedvosmisleno izjasnilo protiv gradnje Termoelektrane u Pločama, jer smo svoju budućnost, i budućnost naše djece, zacrtali na razvoju turizma i poljoprivrede, a to je nespojivo sa blizinom Termoelektrane.

Još jednom vas pozivam da se sa obiteljima i prijateljima pridružite Sveneretvanskom prosvjedu protiv Termoelektrane u Pločama, u subotu u 19, recite "NE za TE".

Ivan Kosović

načelnik općine Gradac  

Popularni Članci