Ovo je trenutak u kojem su se susreli majka pokojnog dječaka Gabrijela i ministar Kujundžić (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: screenshot, RTL
50 dana nakon smrti 9-godišnjeg dječaka Gabrijela ministar Milan Kujundžić prvi je put stigao u Metković.

Ministar je najavio novu dnevnu bolnicu u Metkoviću, a na sastanku s gradonačelnikom i građanskim inicijativama razgovarao o kvaliteti zdravstvene skrbi. Povod je nedavni slučaj smrti 9-godišnjeg Gabriela. U Metkoviću se s ministrom susrela i dječakova majka. 50 dana nakon smrti 9-godišnjeg dječaka Gabrijela ministar Kujundžić prvi je put stigao u Metković. Susreo se i s majkom preminulog dječaka, a nakon sastanka s građanskim inicijativama, njegova obećanja su velika, donosi RTL

"Fazno što prije treba početi s radom dnevna bolnica u Metkoviću kao dio bolnice u Dubrovniku čime će se postići bolja dijagnostička i terapijska skrb. Dogovorili smo se i da dok ne stupi na snagu novi pravilnik za analizatore, da će laboratorij Doma zdravlja biti u pripravnosti kada ne radi", rekao je ministar Kujundžić.

Time se jamči pružanje sedmodnevne zdravstvene skrbi svim stanovnicima doline Neretve. Gradonačelnik Metkovića najavio je skori početak gradnje dnevne bolnice. 

"Dnevna bolnica ide. Ishodovana je građevinska dozvola. Očekuje se početak gradnje sredinom godine. U Metkoviću je osiguran punkt dežurstava, imat ćemo liječnike 7 dana u tjednu. Imat ćemo laboratorij i rendgen i vikendom od 1. ožujka", rekao je gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan. 

Da je ovo tek mali korak naprijed u rješavanju velikih problema svjesni su i predstavnici građanske inicijative koji su pred ministra došli sa zahtjevima od kojih ne odustaju. 

"Uvjet da imamo heliodrom koji nam nedostaje, da imamo osvjetljeno područje. Večeras da se dogodi nesreća, mi nemamo područje gde bi mogao helikopter sletjeti", kazala je nakon sastanka Barbara Franjić iz Građanske inicijative "Sinovi i kćeri Metkovića".  

"Ministar se slaže sa svime što smo argumentirali. Ali što će točno biti, ne znamo mi, a ni on sam", dodala je Franjić. Novi sastanak koji bi trebao dati odgovore na još mnoga važna pitanja očekuju za desetak dana.

Popularni Članci