PETROV U SUKOBU INTERESA? U metkovsku Čistoću uhljebio zeta, predložio ga i za Vodovod

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa pokrenulo je danas postupak protiv predsjednika Hrvatskog sabora Bože Petrova, jer je, dok je bio gradonačelnik Metkovića, svog šogora Pera Jerkovića imenovao za člana odnosno predsjednika nadzornog odbora metkovske Čistoće te ga predložio za člana nadzornog odbora lokalnog Vodovoda.

Povjerenstvo smatra da dužnosnik sukladno načelima djelovanja ne smije koristiti svoju javnu dužnost za osobni probitak i probitak osoba s kojima je povezan.

Zbog toga je pokrenut postupak protiv Petrova zbog moguće povrede zakona tijekom obnašanja dužnosti gradonačelnika Metkovića koja proizlazi iz propusta zaštite vlastite vjerodostojnosti, nepristranosti i povjerenja građana.

Petrov je bio prijavljen Povjerenstvu i zbog istodobnog obavljanja posla liječnika specijaliste u zdravstvenoj ustanovi za medicinu rada te dužnosti zastupnika, potpredsjednika vlade i predsjednika Sabora.

U tom slučaju postupak nije pokrenut, jer je utvrđeno da posao liječnika koji je Petrov obavljao u Metkoviću od 29. prosinca 2015. do kraja 2016. nije bio u takvom opsegu da bi ga se moglo smatrati redovitim i stalnim zanimanjem, piše Net.hr

Podsjetimo, Dubrovački dnevnik je još u listopadu 2015. godine od tadašnjeg gradonačelnika Metkovića Boža Petrova tražio odgovore na brojna pitanja o zapošljavanju rodbine i članova stranke Most, a jedno od pitanja bio je i zet Pero Jerković i njegove funkcije.