BARAKUDE POBIJEDILE ITALIJU Dubrovčani doma nose europsku broncu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Stanzl/PIXSELL
Hrvatska vaterpolska reprezentacija po prvi put je osvojila brončanu medalju na Europskom prvenstvu, i to na impresivan način.

Talijani u Barceloni nisu imali šanse nakon što su Barakude već u prvoj četvrtini imali saršenih 4:0, a kasnije samo održavali razliku do konačnih 10:8.

Uspjeh je tim veći jer su naši vaterpolisti utakmicu za broncu morali igrati bez isključenog izbornika Ivice Tucka, a momčad je vodio trener Mile Smodlaka, legenda hrvatskog vaterpola koja i dalje ima stopostotni učinak na klupi reprezentacije. Tri puta je, naime, kao trener vodio reprezentaciju, i tri puta upisivao pobjede. 

Smodlaka je nakon utakmice bio vidno oduševljen igrom naših vaterpolista, kojima je čestitao, a onda i oštro kritizirao suđenje na prvenstvu u Španjolskoj, piše Jutarnji list.

"Nije bilo lako nakon poraza od Srba, ali vratili smo se u velikom stilu, psihološka priprema je bila presudna. Danas su momci bili zapravo nepobjedivi. Sad nam je tek žalnije za onom utakmicom polufinala, no treba proslaviti ovu broncu, bit će vremena za uzvrate. A suđenje na prvenstvu bilo je apsolutno neshvatljivo. Mi koji smo 30 godina u vaterpolu ne možemo prihvatiti taj kriterij. Dobiti takav crveni karton u polufinalu protiv Srbije, na način koji se ne može objasniti... i ne dozvoliti izborniku da sa svojim momcima proslavi treće mjesto, pa to je... no, mi se moramo nositi s tim i nastojati zanemariti njihove odluke."

HRVATSKA - ITALIJA 10:8

HRVATSKA: Bijač (8 obrana), Macan, Fatović 3, Lončar 2, Joković 1, Buljubašić 1, Vukičević, Bušlje 2, Miloš, Vrlić, Šetka, Garcia 1, Marcelić.

ITALIJA: Del Luongo (6 obrana), Nicosia; Di Fulvio 2, Molina Rios 1, Figlioli 1, Fondelli, Renzuto 1, Velotto, Gallo 2, Presciutto 1, Bodegas, Echenique, Bertoli,

Popularni Članci