BAREM GA HOĆE LJUBAV 'Dubrovački zet' skrivio penal, francuski mediji nisu imali milosti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Instagram
Pet dana nakon što je Olympiqueu protiv Rennesa spasio bod (1:1) prvim golom otkako je prošle godine za 20 milijuna eura došao u Marseille, Duje Ćaleta-Car vratio se starim navikama.

Mladi (23) stoper slavnog francuskog kluba bio je jedan od najgorih igrača u porazu svog kluba (3:1) kod Amiensa u prvoj utakmici devetog kola Ligue 1, piše Index

Domaćini su poveli golom Aleesamija u 11. minuti. Izjednačio je Benedetto u 23. Pet minuta prije kraja poluvremena Ćaleta-Car povlači Guirassyja u kaznenom prostoru zbog čega dobiva žuti karton, a suparnici penal. Igrač koji je izborio kazneni udarac uspješno ga je izveo, a konačan rezultat postavlja Mendoza u sudačkoj nadoknadi. 

Ćaleta-Car igrao je jer je Marseilleu nedostajao prvi stoperski par Kamara-Gonzalez, kao i još niz ključnih igrača (Payet, Thauvin, Strootman), a najugledniji sportski dnevnik na svijetu L'Equipe, koji je inače iznimno kritičan prema hrvatskom braniču Olympiquea i ovaj put ga je istaknuo.

Tekst o ocjenama igrača Marseillea naslovio je "Ćaleta-Car nemoćan" i piše da je stoper gostiju skrivio penal koji je donio veliku prednost domaćinu te da je, kao i suigrači iz obrane, "potonuo pred naletima suparnika". L'Equipe, koji igrače ocjenjuje od 1 do 10, pri čemu je najniža prolazna ocjena 5, Ćaleta-Caru dao je očajnu trojku. 

Popularni Članci