ĆALETA CAR NE IDE NA EP 'Dubrovački zet' popustio pod umorom, iscrpljenošću i zahtjevima Marseillea

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Adriana Đurđević, instagram
Duje Ćaleta-Car otkazao je nastup na Europskom prvenstvu U-21 reprezentacija u Italiji i San Marinu.

Kako je za Sportske još u četvrtak navečer kazao izbornik Nenad Gračan, njegovi razlozi su umor, psihička i tjelesna iscrpljenost, te činjenica da je Marseille zahtijevao da propusti Euro kako bi spreman mogao stići na pripreme. Oglasio se putem službene stranice HNS-a i Ćaleta-Car, njegovo priopćenje možete vidjeti na ovoj istoj stranici. U HNS-u također kažu da mu Marseille nije dopustio odlazak na prvenstvo.

- Europsko prvenstvo mladih reprezentacija nije u FIFA-inu kalendaru, pa ga onda klub nije dužan pustiti. U FIFA-inu kalendaru su samo njihova natjecanja mlađih kategorija, U-17 i U-20 svjetska prvenstva. UEFA nema veze s tim, meritoran je jedino kalendar FIFA-e kad se radi o puštanju igrača. Marseille je rekao Duji Ćaleta-Caru da ne smije ići na Europsko prvenstvo, poslao nam je dopis - kazao je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Iskreno, prvi put čujemo za tako nešto. Do sada se još nismo susretali s ovakvim slučajem, još nismo čuli da neki klub svom igraču zabranjuje nastup na kontinentalnom natjecanju mladih selekcija U-21. Možda bi bilo dobro da je HNS objavio i dopis Marseillea u kojem se navodi na Ćaleta-Car ne smije na Euro. Baš bismo to željeli vidjeti... Jer ako je tako kao što kažu u Kući hrvatskog nogometa i kako kaže Ćaleta-Car, zašto bi onda izbornik Gračan kazivao kako je stoper, koji je i A reprezentativac, govorio da je umoran, psihološki i tjelesno nespreman za reprezentaciju? Zašto bi nam onda kazao:

- Nikoga nećemo siliti da igra za reprezentaciju. Nama je najvažnija dobra atmosfera u momčadi. Ključ uspjeha ove momčadi ne leži ni u jednom pojedincu, već u brojnim talentima u ovoj generaciji i u njihovu snažnom osjećaju zajedništva. Najvažnije mi je da u Italiju putujemo samo s igračima koji su u potpunosti posvećeni našem nastupu na Europskom prvenstvu. Znam da sva 23 igrača na ovom popisu imaju ogromnu želju otići na Euro i napraviti pravi rezultat.

Popularni Članci