Dinamo krivi Hajduk za neodigravanje derbija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.skyscrapercity.com
Iz Dinama su oštro odgovorili na prozivke s Poljuda zbog neodigravanja nedjeljnog derbija. Nakon što su čelnici Hajduka, ali i neki igrači poručili da se utakmica mogla igrati da su ljudi iz Dinama pokazali malo više dobre volje, iz Maksimirske 128 odgovorili su podužim priopćenjem u kojem su kao glavnog krivca za neodigravanje prozvali organizatora utakmice - HNK Hajduk.

„Nakon što je sudac zbog natopljenog terena odgodio utakmicu 21. kola MAXtv Prve lige između Dinama i Hajduka u medijima su se pojavile izjave čelnika i pojedinih igrača Hajduka koje sugeriraju kako je Dinamo zapravo krivac za odgodu utakmice.

GNK Dinamo je u Split došao večer uoči utakmice i momčad se uobičajeno pripremala za najveći hrvatski derbi da bi se u nedjelju poslijepodne po dolasku na stadion svi neugodno iznenadili. Travnjak je više izgledao kao bazen i možda bio pripremljen za neku sportsku igru, ali sigurno ne za nogomet. Da stvar bude još gora, nitko od djelatnika Hajduka nije ništa poduzimao da se silna kiša zapravo ukloni s terena iako je, u trenutku dolaska Modrih na stadion, do predviđenog početka utakmice bilo još sat i pol. Tek negdje oko pola sata prije zakazanog početka i kada su se igrači već trebali petnaestak minuta zagrijavati, na teren je izašlo svega par radnika; svakako puno premalo da bi se voda zapravo uklonila.

GNK Dinamo smatra kako je takvo, blago rečeno, neodgovorno ponašanje organizatora nanijelo veliku financijsku štetu mnogima. Za početak, navijačima Dinama i Hajduka koji su iz svih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja došli na utakmicu, državnom proračunu iz kojega će se ponovno morati plaćati silno osiguranje kao i GNK Dinamo koji se mora još jednom vraćati u Split. Naravno, o onoj nemjerljivoj šteti nema smisla niti govoriti jer najveći hrvatski derbi je trebao biti pravi praznik nogometa i velika promocija domaćih klubova i lige, a umjesto svega toga gledatelji nisu vidjeli apsolutno ništa.

Unatoč tome, čelnici i igrači Hajduka govore kako su 'oni sve napravili da se utakmica odigra'. Svatko tko je bio na Poljudu, navijao za jednu ili drugu momčad, mogao je vidjeti kako jednostavno nisu postojali uvjeti za odigravanje utakmice; barem ne nogometne.

Po kojoj logici je 'sve to plan Dinama' i kako je u interesu Modrih voziti se 400 kilometara u Zagreb da bi se već u utorak ponovno vraćali - također nije jasno. Isto tako, smatramo kako bi se organizator, kao što napravi bilo koji drugi nakon što ne uspije omogućiti uvjete za održavanje događaja, trebao javno ispričati apsolutno svima koji su oštećeni ovakvim neodgovornim ponašanjem: navijačima jedne i druge momčadi, djelatnicima policije RH, zaštitarima, GNK Dinamo te svima ostalima koji su u nedjelju došli na Poljud - uzalud.

Dakle, zaključak je potpuno jasan – sudac je odgodio utakmicu zbog neregularnih uvjeta, a za neregularne uvjete može odgovarati samo organizator utakmice – HNK Hajduk'', stoji u priopćenju GNK Dinamo.

Media servis

Popularni Članci