DOGOVORILI SE U PET MINUTA Potpisan ugovor između Juga i Adriatic osiguranja (FOTOGALERIJA)

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: dd
Predsjednik Juga Tomislav Dumančić i predsjednik Uprave Adriatic osiguranja Goran Jurišić danas su na gradskom bazenu potpisali sponzorski ugovor na razdoblje od pet godina. Tako će dubrovački klub uz svoje ime nositi i naziv Adriatic osiguranja.

- Jako smo uspješan kolektiv, kako u seniorima pa tako i u mlađim kategogrijama. No, ne tražimo samo uspjehe na sportskom polju. Jug ima i društveno odgovorno poslovanje. I za sve to treba zatvoriti financijsku konstrukciju. S Adriatic osiguranjem smo potpisali suradnju na pet godina. - rekao je Dumančić.

- Ove godine slavimo 95 godina postojanja, sad ćemo evo stoti rođendan proslaviti uz Adriatic osiguranje. Bilo ih je lako nagovoriti jer su oni željeli nas, a mi smo željeli njih.  - rekao je predsjednik Juga Tomislav Dumančić na konferenciji za novinare.

Jurišić je dodao kako je ovo treći početak Adriatic osiguranja u ovoj godini.

- Prvo smo promijenili ime iz Jadransko osiguranje u Adriatic osiguranja. Drugo, pokrenuli smo poslovanje u Italiji. I sad smo potpisali ovaj ugovor. Adriatic osiguranje je nastalo prije 27 godina u Splitu kao jedno i za hrvatske pojmove malo osiguranje, a lani smo došli do trećeg mjesta na tržištu. I idemo prema 100 milijuna eura premijskog prihoda u ovoj godini. A dio uspjeha želimo podijeliti sa zajednicom gdje radimo. - naveo je Jurišić.

Istaknuo je kako je Jug simbol južne Dalmacije.

- Mi smo prepoznali da dijelimo iste vrijednosti i zato nam je trebalo pet minuta da se dogovorimo. Duboko sam uvjeren da ćemo se naći za pet godina ovdje i potpisati novi ugovor. - zaključio je Jurišić.

Konferencija za novinare imala je i sportski naglasak budući da Jug u subotu igra protiv Barcelonete. Radi se o drugom kolu Lige prvaka. Utakmica se igra u Gružu s početkom u 19 sati.

Trener Juga Vjekoslav Kobešćak kazao je da je protivnik fantastičan.

- Zadnje dvije godine bili su treći i četvrti u europi. Sad su doveli i pojačanja. Nije to odllučujuća utkamica, ali bitno je vidjeti gdje smo. Zadovoljan sam odigranim utkamicama u Kupu. - dodao je Kobešćak.

Pojačanje Juga Paolo Obradović naglasio je kako je Barceloneta ozbiljan protivnik, ali i da se Jug nikoga ne boji. Odgovorio je na novinarsku opasku kako "postoje oni koji govore da je došao jer je bio prekobrojan  u Olympiakosu, ali i da je star".

- Niti sam star niti sam bio prekobrojan. Uvijek sam govorio da ću se vratiti. Tu sam. Dat ću momčadi sve što mogu. - odgovorio je Obradović.

Na potpisivanju ugovora uz vaterpoliste i predstavnike Juga i Adriatic osiguranja bili su i gradonačelnik Mato Franković te predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica.

Popularni Članci