DU MOTION U BROJKAMA Tisuće trkača na aktivan način doživjelo Dubrovnik

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Gotovo dvije tisuće trkača iz cijelog svijeta sudjelovalo je jučer u velikoj završnici četvrtog izdanja sportsko-turističke manifestacije Du Motion - Runners’ Days Dubrovnik.

Erupcija oduševljenih trkača sa svih kontinenata razlila se ulicama grada nakon označavanja početka utrka u 9:30, odolijevajući jakom suncu i za ovaj dio godine nešto višoj temperaturi. Brige nije bilo jer se za sigurnost i čim bolji doživljaj sudionika brinulo čak 600 volontera uzduž staze.

Na četvrtom izdanju Dubrovačkog polumaratona sudjelovalo je preko 900 trkača. Najbolji u muškoj kategoriji bili su Janez Maroević - AK Dubrovnik (1:18:57), Mladen Stevanović - Team Friends BiH (1:19:42) i Vinko Sliško - AK Dubrovnik (1:20:20), dok su u ženskoj kategoriji slavile Finkinja Josefin Sjölind-Kohtamäki (1:30:03), Amela Trožić iz BiH (1:36:26) te Britanka Deborah Walters (1:36:44).

"Fenomenalan doživljaj i organizacija", ocjena je koja se mogla čuti od brojnih trkača brzo nakon prolaska ciljne ravnine. "Utrčavanje na Stradun uz glasnu podršku građana - neprocijenjivo!"

950 sudionika okupila je  pet kilometarska utrka humanitarnog karaktera, čiji je kompletan prihod namijenjen Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije. Članovi Udruge pridružili su se volonterima, dočekivali trkače te na kraju pobjednicima uručili i nagrade na pozornici. U utrci je sudjelovao i Nevio Krešić, dječak kojem je utrka bila posvećena prošle godine. Veliki broj uključenih građana, što u utrkama, što na Stradunu u ulozi navijača, ponovo je pokazao veliko srce Dubrovnika.

Rezultatski, najbolji na 5K u muškoj kategoriji bili su Mikloš Bruner iz Srbije (18:38), Emir Hastor iz BiH (18:42) i Nizozemac Yordi Druijff (20:08), dok su u ženskoj kategoriji najbrže bile Patricia Rueda Plagaro iz Španjolske (25:31), Tatjana Zavašnik iz Slovenije (26:12) te Dubrovkinja Martina Batina (26:33).

U subotu je pored Dječje utrke sa preko 600 vrtićaraca i djece nižih razreda osnovne škole održana i atraktivna Utrka zidinama. Stotinjak sudionika testiralo je svoje sposobnosti na drevnom dubrovačkom kamenu, uživajući pritom u impresivnom pogledu na grad. Najbolji među njima bili su u muškoj kategoriji Luka Đurović (Škola trčanja Dubrovnik) s vremenom 11:24.49, te u ženskoj Britanka Melanie Nicolle (Guernsey Athletics club), s vremenom 13:47.07. U popodnevnim satima subote u prostoru Lazareta održano je predavanje May El Khalil, osnivačice i predsjednice Bejrutskog maratona, s kojim je Du Motion potpisao i ugovor o suradnji.

Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik još je jednom oduševio sve koji su na ovakav aktivan način htjeli doživjeti Dubrovnik. Neki od njih spojit će vikend s nadolazećim Praznikom rada i uživati u ljepotama grada, a mnogi već najavljuju i povratak na iduće izdanje manifestacije. Oni već sada mogu zaokružiti na kalendaru 27. i 28. travnja 2019. godine.

Popularni Članci