DUBROVAČKE JUDOKE Anđela Violić i Petrunjela Pavić odradile odličnu sezonu

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Europsko prvenstvo u judu za juniore, na kojemu sudjeluje 405 sportaša iz 42 Europske zemlje, održava se u Bugarskoj od 12. do 16. rujna, a u sastavu Hrvatske judo reprezentacije su članovi Judo kluba Dubrovnik 1966, natjecateljice Anđela Violić i Petrunjela Pavić kao i trener Mateo Semiz.  

Prva je na tatami, u petak, izašla Anđela Violić u kategoriji do 70 kg. Anđela je u prvoj borbi pobjedila predstavnicu Luksemburga Anette Mosr, osvajačicu 5.mjesta sa prošlogodišnjeg EP za kadetkinje dok je u 1/8 finala poražena od talijanke Alice Bellandi, koja je na kraju i osvojila zlato u ovoj kategoriji.

Jučer je svoj prvi nastup na velikim natjecanjima imala Petrunjela Pavić (-78) koja je  poražena od ruskinje Lischenko u 1.kolu. Ruskinja je natjecanje završila na 5.mjestu.

Iza djevojaka je odlična sezona u kojoj su ostvarivale jake rezultate na europskim kupovima  u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji te pokazale da Hrvatski judo u budućnosti može računati na nove rezultate dubrovačkih djevojaka.
 

Popularni Članci