Dubrovački kadeti drugi, dječaci šesti na turniru u Sarajevu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KK Dubrovnik
Košarkaški klub Dubrovnik nastupio je za vikend s dva uzrasta na Međunarodnom turniru "6. April" povodom dana grada Sarajeva. 

Kadeti su u glavnom gradu Bosne i Hercegovine osvojili drugo mjesto, a dječaci su na završnici Mini basket lige na kraju šesti. Organizator turnira bio je Košarkaški klub Koš i Sejo Bukva, a nastupilo je 28 momčadi i 16 klubova iz Hrvatske, Crne Gore, Makedonije i BiH.

KADETI

Turnir su otvorili pobjedama protiv riječkog Kvarnera (89:79) i Modriče iz BiH (92:61), a u finalu poraz od KK Koš 96:74. Kadeti su bili oslabljeni neigranjem Antonia Petrovića koji se ozlijedio u početnoj pobjedi protiv Kvarnera, a u drugom poluvremenu finala nije bilo ni Lovra Tolja. U najbolju petorku turnira izabran je Petar Koprivica, kapetan KK Dubrovnik.

- Zasluženo drugo mjesto. Domaćini su bili bolji, a za naše mladiće je ovo pravo iskustvo na odlično organiziranom turniru gdje su svi bili i više nego zadovoljni hotelom i hranom, a poslužilo nas je i lijepo vrijeme. Kadetsku momčad pojačao je i kvartet mlađih kadeta, doveli smo u Sarajevu sve najbolje do 16 godina u našem klubu – naglasio je Darko Kunce koji je na turniru vodio kadetsku momčad KK Dubrovnik.

KK Dubrovnik: Jakov Vujičić 51. Niko Stasjuk 33, Antonio Petrović 23, Luka Kriste 38, Mato Kapović, Lovro Tolj 26, Mateo Lambeta 12, Marko Radulović 6, Marko Ajduković 26 i Petar Koprivica 40.

DJEČACI

Pobjeda protiv Rijeke 22:11, a potom poraz od 10 razlike od Leotara. Učinak je to Škole košarke Dubrovnik na završnom turniru Regionalne lige u Mini basketu. Dječaci rođeni 2006. godine i mlađi tako su osvojili šesto mjesto u ovom hvalevrijednom natjecanju koje okuplja klubove iz BiH, Crne Gore i Hrvatske. Vrijedi naglasiti kako je Luka Gulan izabran u petorku završnog turnira koji se igrao u Sarajevu. U finalu Zadar bolji od Budućnosti.

Škola košarke Dubrovnik.: Luka Gulan, Domagoj Bjelopera, Antun Prebisalić, Stjepo Goga, Ivano Perić, Toni Gaćina, Toni Radica, Ivano Lučić, Marko Krznar, Luka Vukas, Bariša Lulić, Matija Bačić, Orsat Bjelovučić. Trener: Luko Bijelić.

Popularni Članci