Dubrovački košarkaši u nedjelju igraju protiv vodeće Dubrave

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: KK Dubrovnik
Nastavlja se natjecanje u Prvoj košarkaškoj ligi. 

Igrači trenera Željka Vreće nakon dva odigrana kola imaju pobjedu i poraz. Na startu sezone bili su bolji u Dubrovniku od Sonik Puntamike iz Zadra 104:77, a potom su poraženi u Zagrebu u susretu s Agrodalmom 98:92 nakon produžetka.

Početak prvenstva bio je očekivan, došlo se priželjkivane domaće pobjede protiv Zadrana u kojoj je čak šest igrača imalo dvocifren učinak (Dubelj 20, Došen i Vodopija po 17, Vujičić 16, Lučić i Petrović po 10), a malo je nedostajalo i za prvu gostujuću pobjedu. Zagrepčani su tri minute i 32 sekunde prije kraja vodili 81:63, dubrovački košarkaši su se velikom serijom primakli na samo dva poena zaostatka sedam sekundi prije kraja (83:81). Domaćin Matić promašuje oba slobodna bacanja (Došen peta osobna pogreška), Dubelj skače u obrani i sekundu prije kraja pogađa skok šut. Dobio je i dodatno slobodno bacanje, ali nije bio precizan i otišlo se u produžetak. Početkom produžetka ostalo se i bez Vodopije zbog pet osobnih pogrešaka, a prvi i jedini put vodstvo je bilo u 42. minuti kada je Dubelj pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 86:85. Potom domaćini vode 92:87 na ulasku u posljednju minutu. Nažalost, više nije bilo snage za još veliki preokret!

KK Dubrovnik u Zagrebu: Petrović, Stasjuk, Soko 3, Došen 23, Dubelj 20, Mustapić 7, Vujičić 4, Vodopija 5, Lučić 11, Boban 14, Raguž 5. Trener: Željko Vreća.

Košarkaški klub Dubrovnik u nedjelju igra utakmicu 3. kola protiv zagrebačke Dubrave, u SD Gospinom polju, u 18 sati. Nedjeljni protivnik jedna je od tek tri momčadi koja ne zna za poraz. Košarkaši Dubrave su sezonu otvorili pobjedama protiv Rudeša 81:71 i Zapruđa 86:79. Najefikasniji igrač je 28 – godišnji Kristijan Šutalo. Ovaj 205 centimetara visoki košarkaš je u prvom kolu ubacio 21, a u drugom 15 koševa.

KK Dubrovnik i KK Dubrave igrali su međusobno u Labinu na nedavnom kvalifikacijskom turniru za ulazak u Prvu ligu. Tada su Dubrovčani slavili 85:76. Nitko u Gospinom polju ne bi imao ništa protiv kada bi se to ponovilo i nedjelju u susretu 3. kola Prve lige!

Popularni Članci