DUBROVAČKI ŽUPANIJSKI NOGOMETNI SAVEZ DAO PODRŠKU ŠIMIĆU Pezo: 'Ovakvim činom jasno smo pokazali nezadovoljstvo stanjem u hrvatskom nogometu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Sjednica Izvršnog odbora Županijskog nogometnog saveza Dubrovačko neretvanske županije održana je jučer poslijepodne.

Na sjednici je, kojoj je prisustvovalo osam članova Izvršnog odbora, odlučeno je, uz sedam glasova za i jednim suzdržanim, kako Županijski savez podršku pri kandidaturi za čelnog čovjeka Hrvatskog nogometnog saveza daje Dariju Šimiću.

'Odlučili smo podržati Darija Šimića. Odluku smo donijeli bez obzira na činjenicu da je vrlo vjerojatno da on neće moći biti kandidat jer nije uspio skupiti dovoljan broj potpisa drugih županijskih saveza. Mislim da smo ovim činom jasno dali do znanja da smo nezadovoljni postojećim stanjem u hrvatskom nogometu i da smo definitivno za promjene jer su one nužne', kazao je za Dubrovački dnevnik predsjednik Županijskog nogometnog saveza Blaž Pezo.

Pezo je dodao i kako je ovakva odluka donesena bez obzira na moguće posljedice te daje stanje u nogometu na krajnjem jugu Hrvatske na samom dnu. 'Ovo je jednostavno naš apel Hrvatskom nogometnom savezu da se nešto promijeni. Hoće li čelni ljudi to shvatiti kao signal da bi se trebali malo više pozabaviti problemima u našoj županiji i hrvatskom nogometu u cjelini, nisam siguran, ali nadam se da hoće. Činjenica je da smo i geografski, ali i u odlukama HNS-a na samom repu događanja, što je žalosno. Hrvatski nogometni savez mora ulagati, mora se suočavati s problemima, a to, nažalost, dosad nismo vidjeli', naglasio je Pezo.

Inače, u utrci za čelnog čovjeka HNS-a, aktualni predsjednik Davor Šuker dobio je potporu čak 16 županijskih saveza. Uz Dubrovački, Šimić je potporu dobio od splitskog te zadarskog županijskog saveza.

Popularni Članci