Dubrovčanin koji je osvojio Prosinečkog: Robi mi vjeruje, a to nije mala stvar...

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: društvene mreže
Elvis Sarić (28) imao je trnovit put kako bi postao ono što je danas, ali svakako može biti primjer mladim nogometašima kako u sportu nema odustajanja. 

Bivšeg veznog igrača Sarajeva nisu spriječile niti povrede, niti lutanja po drugim i trećim ligama u hrvatskom nogometu kako bi ostvario ono o čemu je maštao - da obuče dres reprezentacije BiH.

I danas ne samo da nosi taj dres, nego ga prezentira u najboljem mogućem svjetlu. Postao je član Zmajeva, a pogocima, asistencijama i izuzetnom borbenošću brzo je otklonio sumnje kod jednog dijela javnosti o tome kako "igrač kluba iz Južne Koreje ne može biti A reprezentativac".

A klub u Južnoj Koreji se zove Suwon Samsung i jedan je od najpoznatijih klubova u tom dijelu svijeta. Nije lako Sariću kada treba doći na okupljanje, prijeđe ogroman put, onda odradi 90 minuta kao nosač Samuel u igri, pa opet nazad...

"Kako sam završio u Južnoj Koreji? Kada smo tamo igrali prijateljsku utakmicu zapao sam za oko ljudima iz Suwona, točnije treneru, pa je neposredno nakon toga i došlo do kontakta. Moram priznati kako u početku baš i nisam bio pretjerano zainteresiran da idem u Južnu Koreju. Zamišljao sam neke druge stvari, no na kraju kada sam sve odvagao odlučio sam da prihvatim ponudu, jer su mi o toj zemlji kao i samom nogometu sve najbolje rekli igrači koji su već tamo i koji su ranije imali priliku igrati. Iskreno, sada nakon tri mjeseca nije mi žao nimalo što sam otišao u Južnu Koreju. Napravio sam više nego dobar potez", govori ovaj rođeni Dubrovčanin na početku razgovora za SportSport.ba.

U intervjuu se dotaknuo i Roberta Prosinečkog. 

"U reprezentaciji sam otkako je on došao. Nije mala stvar kada dobijete šansu među tako sjajnim igračima, ali očito je Prosinečki prepoznao kako imam određenu kvalitetu i kako mogu sve što zahtjeva ispuniti. O njemu i cijelom stručnom timu mislim sve najbolje," kazao je. Na kraju intervjua se prisjetio i rodnog Dubrovnika. 

"Radio sam sezonske poslove, zarađivao sam za džeparac iznajmljivajući ležaljke na plaži, kao i pretežno sva djeca s mora. To je tamo normalno", rekao je skromni Sarić na kraju razgovora, a cijeli intervju pročitajte OVDJE

Popularni Članci