Judašica JK Dubrovnik 1966 Anđela Violić: Vidim se kao sportska novinarka nakon završenog studija

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Luka Violić, Tino Marić
Anđela Violić kao juniorka Judo kluba Dubrovnik 1966. osvojila je mnoge medalje na natjecanjima diljem Europe.

Kao mlađa seniorka, juniorka i mlađa kadetkinja bila je pet puta prvakinja Hrvatske, kao kadet je osvojila broncu na Timskom Europskom prvenstvu. Također je osvojila broncu na Europskom kupu u Sarajevu kao seniorka. Sudjelovala je na svjetskom prvenstvu u Čileu i Zagrebu.

Možete li ukratko opisati svoj početak bavljenja judom?

- Počela sam se baviti judom kad sam imala šest godina. Gledala sam brata Luku kako trenira i svidjelo mi se, pa sam rekla mami i tati da i ja želim ići s Lukom na treninge. Tako je počela moja ljubav prema judu.

Čime se sada bavite?

- Osim što se aktivno bavim judom od svoje šeste godine, studiram preddiplomski studij Mediji i kultura društva na Sveučilištu u Dubrovniku.

Kako usklađujete sport i studiranje?

- Za sada mi odlično ide, raspored mi je poprilično gust, ali kako kažu „sve se može kad se hoće“. Tako i ja za sad uspijevam, jer imam volju.

Izlaze li vam profesori u susret?

- S obzirom da sam kategorizirana sportašica i u slučaju da nisam u mogućnosti  izaći na ispit, uspijem se dogovoriti sa profesorima za drugi rok. Za sada mi profesori stvarno izlaze u susret.

Mislite li da ćete  moći spojiti sport sa svojom budućom strukom?

- Profesor novinarstva me najviše zainteresirao sa svojim predavanjima, čak sam se iznenadila koliko je moguće  spojiti moju strast i posao, tako da se vidim kao sportska novinarka nakon završenog studija.

S obzirom na obaveze stižete li trenirati kao prije?

- Treniram čak i više nego prije. Obavezno svaki dan, a nekada i više puta dnevno.

Kako usklađujete društveni život sa sportom i studiranjem?

- Moje najbolje prijateljice su Iva Oberan i Bruna Bilić. One su također aktivne judašice, te studiraju i treniraju sa mnom. Jedna drugoj smo podrška i zadovoljstvo nam je zajedno raditi na sebi.

Koji su vam budući planovi?

- Trenutno je pauza od natjecanja, ali me s nove godine očekuju pripreme hrvatske reprezentacije u Splitu i odmah nakon toga olimpijski trening kamp u Mittersillu u Austriji. Nadam se i odlasku u Japan. To mi je najveća želja jer je upravo tamo judo osnovan. Kada prođu sve pripreme počinje nova natjecateljska sezona diljem Europe i nadam se dobrim rezultatima.

Zrinka Marinović

Popularni Članci