POVIJESNA MEDALJA Ivana Šutalo brončana s Vinkovcima u Ligi prvaka

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Judo klub Dubrovnik
U kimonu hrvatskog kluba nastupile su najbolje hrvatske judašice, Tena Šikić (do 57 kg), Barbara Matić (do 70 kg), Ivana Maranić i Ivana Šutalo (obje preko 70 kg). Vinkovce su pojačale i dvije Talijanke, Rosalba Forciniti (do 52 kg) i Maria Centraccio (do 63 kg).

U četvrtfinalu ekipa Judo kluba Vinkovci borila se  protiv francuskog Pontaulta te su francuskinje slavile s konačnih 3-2 dok je ekipa Vinkovaca svoj put do medalje tražila kroz repasaž. Tamo ih je čekala ruska ekipa Yawara-Neva, prošlogodišnje pobjednice Lige prvaka i prve nositeljice ovogodišnjeg natjecanja. Ekipa Judo kluba iz Vinkovaca slavila je s uvjerljivih 4:1.

U finalnom bloku Vinkovci su išli na domaću ekipu USM-Dinamo te kroz pobjede Forciniti i Centraccio došli do 2-1. Tada Barbara Matić izlazi na tatami i protiv Japanke Kobayashi u "zlatnom bodu" dolazi do brončanog wazarija te je veliko slavlje u Bukureštu moglo početi.

- Nakon pomalo uspavanog ulaska u dvoboj s Francuskinjama, pravu kvalitetu smo pokazali protiv Ruskinja. Odličan ekipni duh, velika želja i dobar rad donijeli su veliku pobjedu protiv prošlogodišnjih zlatnih judašica, kazao je glavni trener ekipe Vladimir Preradović.

- Upisali smo još jednu povijesnu medalju, prvu za Hrvatsku na ovoj klupskoj razini. Iznimno sam ponosan na djevojke i ovo je put kojim trebamo ići da u olimpijskim kvalifikacijama ostvarimo željene rezultate, rezimirao je trener Preradović nastup Vinkovaca u Rumunjskoj.

U francuskom finalu, Flam 91 je pobijedio Pontault sa 3-2, dok je drugu broncu osvojila turska ekipa Galatasaraya.

Popularni Članci