Ivanišević: Ne znam što bi se moralo dogoditi da Konjuh i Vekić ne uđu u Top 10

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Trijumf Ane Konjuh u Bradentonu potvrdio je sve ono što naš najveći tenisač svih vremena govori od kad je prvi puta vidio 14-godišnju Dubrovkinju Nakon što je u polufinalu svladala treću juniorku svijeta, Čehinju Katerinu Siniakovu 3:6, 6:3, 6:4, u finalu je uz gubitak samo dva gema pomela Austrijanku Barbaru Haas (6-1, 6-1). Koja je u 3. kolu izbacila prvu juniorku svijeta Amerikanku Taylor Townsend, pobjednicu Australian Opena.

Ana Konjuh je u Bradentonu igrala šesto finale ove sezone. Svih šest je osvojila. Osvojila je Bergheim, Radence, Firencu, Santa Croce, Offenbach i sada Bradenton, što joj je daleko najveći uspjeh u karijeri.

U finalu Santa Crocea svladala je Australku Ashleigh Barty, pobjednicu juniorskog Wimbledona. Ovom će pobjedom utrčati u Top 10. Što je briljantan rezultat za mladu Dubrovkinju, koja će 27. prosinca proslaviti 15. rođendan. Ako nije najveći, onda je svakako jedan od najvećih talenata ženskog tenisa. I onih koje dolaze. Uoči nastupa na Floridi igrala je za prve seniorske turnire, nakon tri se upisala, na 872. je mjestu.

Goran Ivanišević nije bio iznenađen.

- Zašto bih bio iznenađen, bilo je to samo pitanje vremena.

Trijumf Ane Konjuh u Bradentonu potvrdio je sve ono što naš najveći tenisač svih vremena govori od kad je prvi puta vidio 14-godišnju Dubrovkinju.

- Ne znam što bi se moralo dogoditi da Ana Konjuh ne uđe među 10 najboljih tenisačica svijeta.

Uz dodatak:

- I Donna Vekić također.

Osječanka je već blizu Top 100 na WTA rang-listi. Dolaze vremena hrvatskog ženskog tenisa. I to na velika vrata.

 

Jutarnji.hr

Popularni Članci