JEDINA MEDALJA KOJA NEDOSTAJE Hrvatski rukometaši večeras kreću u pohod na europsko zlato

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Soban/PIXSELL
Hrvatska rukometna reprezentacija od danas će krenuti u pohod na jedino zlato koje joj nedostaje u vitrini, ono europsko.

1994. godine naša je reprezentacija predvođena imenima poput Ćavara, Smajlagića i Saračevića pobjedom protiv Švedske u Atlanti osvojila olimpijsku zlatnu medalju, a isto je ponovila i osam godina kasnije u Ateni, srušivši u finalu Njemačku. Godinu dana ranije, 2003. godine u Portugalu, Hrvatska je osvojila i svjetski naslov, a deblji kraj u velikom finalu i tada je izvukla Njemačka. Pored nebrojenih bronci i pokojeg srebra, europsko zlato je dakle, jedina medalja koja nedostaje našoj reprezentaciji.

Put prema teško ostvarivom, ali ne i nemogućem cilju, Kauboji će započeti u splitskoj Spaladium Areni, baš kao i 2009. godine, kada smo bili domaćini svjetske smotre. Otvaranje prvenstva nudi utakmicu koja je na mnogo razina više od toga. Srbija nije rukometna velesila, ali ni u kom slučaju nisu lagan protivnik. Dobro se sjećamo Europskog prvenstva 2012. godine, kad su na domaćem terenu ušli u finale, a zatim izgubili od Danske. 

Naše rukometaše predvodi izbornik Lino Červar, a početni sastav čine Mirko Alilović, Igor Vori, Domagoj Duvnjak, Stipe Mandalinić, Marko Kopljar, Manuel Štrlek i Ivan Čupić.

Hrvatska protiv reprezentacije Srbije otvara rukometni euro u Spaladium Areni od 20:30, a utakmicu možete pratiti na RTL televiziji. Studijsku emisiju možete gledati već od 18:00.

Popularni Članci