JUGAŠI UOČI ŠESTOG KOLA LIGE PRVAKA: 'Mađarski OSC je ekipa s kojom neće biti lako, ali vrijeme je da pronađemo svoju igru'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: JM
Uoči utakmice šestog kola Lige prvaka, koju će igrati s mađarskim OSC-om, VK Jug sazvao je konferenciju za medije na kojoj su govorili trener Vjekoslav Kobešćak te igrači Marko Macan i Loren Fatović.

Trener Kobešćak istaknuo je kako je Jug u novu godinu ušao s pobjedom, i to u regionalnoj ligi protiv Partizana te kako su pred njima novi izazovi. 'Nakon jučerašnje utakmice, čeka nas ogled protiv mađarskog OSC-a. To je utakmica Lige prvaka koja nam je vrlo bitna, ali smo svjesni da je i jako teška, no nadam se da imamo snage pobijediti', uvodno je kazao Kobešćak.

Marko Macan naglasio je kako će u subotu igrati protiv zaista dobre ekipe za koju je potrebno biti spreman. 'Može se reći da nam je utakmica protiv Partizana bila svojevrsna priprema za ovo što nas čeka u Ligi prvaka. Mađarski OSC je jedna ekipa s kojom neće biti lako. Naravno da mi nismo ekipa od lani, ali apsolutno idemo na pobjedu, pogotovo zato što je utakmica u Gružu. Mislim da je vrijeme da se neke stvari preokrenu i da napokon počnemo igrati kako to od početka sezone želimo', kazao je Macan.

Loren Fatović istaknuo je kako je ogled s OSC-om najvažnija utakmica koju imaju u siječnju. 'Moram se složiti s Markom, vrijeme je da pronađemo svoju igru i počnemo igrati onako kako mi to zaista želimo. Mi imamo kvalitetu, ali moramo imati na umu kako će nam u subotu s druge strane biti jedna istinski jaka ekipa koja je prošli mjesec igrala u finalu mađarskog kupa što dovoljno govori o njima. Utakmica neće biti laka, ali nadam se da ćemo se skupiti svi, da će nam se vratiti i Bijač i odraditi to kako treba', kazao je Fatović.

Što se tiče samog bodovnog stanja u Ligi prvaka, Kobešćak je istaknuo kako Jug nije zadovoljan obzirom na to da nijednu od tri jake utakmice nisu uspjeli prelomiti na svoju stranu. 'Takva situacija je vrlo važan segment u našoj psihologiji i igri, bitno nam je ovako važnu utakmicu pobijediti i tu ja očekujem promjenu na bolje. Što se tiče OSC-a, oni su jedna od četiri mađarske megamomčadi i možda su i najiskusniji. Definitivno jedna odlična momčad koja je u svim segmentima zaista jaka, posebice u kontranapadu, što je tipično mađarski. Mi se ne možemo posvetiti samo jednoj stvari, bitno je da se potrudimo i na svim pozicijama budemo pravi ', naglasio je trener Jugaša.

Utakmica šestog kola Lige prvaka između VK Jug i mađarskog OSC-a igrat će se u Gružu, u subotu, 13. siječnja, s početkom u 18:00 sati.

Popularni Članci